Kankerklas, Corien van Zweden

KankerklasVijf pubers, vijf ouders. één ziekte

 Als bij journaliste en schrijfster Corien van Zweden borstkanker wordt geconstateerd, zit haar oudste dochter in de brugklas. Al snel blijkt dat deze nieuwe klas een ‘kankerklas’ is: vijf van de tweeën twintig leerlingen hebben een ouder met kanker.

Dit maakt  de andere ouders die getroffen zijn door kanker, en hun kinderen tot lotgenoten. Zonder dat ze dit willen gaan ze dingen met elkaar vergelijken.   Bovendien kunnen ze praten met elkaar wat kanker in een gezin doet. Wat verandert er in hun leven? En: wat denken de kinderen – alle vijf aan het begin van hun puberteit – ervan?
Corien neemt je mee in het verdriet, angst,  en hoop.. Kanker heeft ook invloed op de omgeving, op de partner en op de kinderen. In Kankerklas kunnen we dit van dichtbij mee maken. De meeste mensen met kanker willen nog zo veel mogelijk uit het leven halen. Maar soms zijn ze bang, of hebben pijn. En dan valt het niet mee om nog van het leven te genieten.

Kankerklas biedt houvast en herkenning voor iedereen die met kanker te maken heeft. Ik vind het ontroerend, en ook mooi. Een triest onderwerp in een speciaal jasje.  Ik heb er geen woorden voor.

Informatie

Titel               Kankerklas
Auteur        Corien van Zweden
ISBN           9789023491866
Uitgeverij  Cargo

Bestel online knop

 

 

Kankerklas
Kankerklas
vijf pubers, vijf ouders, één ziekte
Score 4.8 van 5 sterren.
Mogelijk niet beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Kankerklas
Kankerklas
vijf pubers, vijf ouders, één ziekte
Score 4.8 van 5 sterren.
€19,90
Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, dinsdag in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie