Kleur de bovenkant van Nederland, Karel Tomeï

Kleur de bovenkant van NederlandDe laatste tijd wordt er steeds meer aandacht geschonken aan volwassen mensen die kleuren.
Het kan rust geven, soms wordt het zelfs toegepast in therapie.
Toen viel mijn oog op de Kleur de bovenkant van Nederland.
Het leek mij erg leuk om dit schitterende boek in het zonnetje te zetten.

De luchtfoto’s van Karel Tomeï zijn pareltjes. In Kleur de bovenkant van Nederland, kun je zien hoe mooi ons kleine landje is.
Nog leuker is, dat je zelf aan de slag kunt.
Laat je creativiteit de vrije loop en kleur de bovenkant van Nederland. Dus niet Karel bepaalt hoe alles eruit ziet, maar jij mag bepalen hoe een 17e-eeuwse Hollandse binnenstad of een Zeeuws kerkringdorp er van boven uit komt te zien.
De onderwerpen zijn gevarieerd, zoals natuur, polderlandschappen, stadsgezichten, pretparken, wegen en oeververbindingen. Er staan ook foto’s in het boek met tekst. Dus kleuren, lezen en je leert er weer wat van.
De 30 zeer gedetailleerde tekeningen zijn gedrukt op dik papier en kunnen vanwege het grote A3-formaat zo aan de muur. Voor dit formaat is een passende lijst te vinden.
Dus kleur er maar op los en wie weet kun jij je eigen kunstgalerie beginnen.

Ik vind Kleur de bovenkant van Nederland een erg mooi boek. Mooie foto’s, je kunt er wat van leren. En lekker met je kleurtjes aan de slag.

Over Karel Tomeï

Karel Tomeï (Rotterdam 1941) maakte de afgelopen jaren naam als kunstenaar. Zijn luchtfoto’s zijn ongeëvenaard. Vanuit de lucht laat hij de kijker meegenieten van zijn bijzondere kijk op de wereld. Haarscherpe composities van de aarde waarop we leven en waar Tomeï als een vrije vogel boven hangt, gewapend met zijn camera’s en scherpe blik. Luchtfotograaf Karel Tomeï werkt vanaf thuisbasis Eindhoven waar permanent een heli tot zijn beschikking staat voor uiteenlopende opdrachten in binnen- en buitenland.
Zijn werk leverde hem diverse internationale prijzen en exposities op, zoals: 1988 Kodak Commercial and Industrial Award (Houston, USA), 1990 Price for Artistic Photography of the Landscape and the Environment (uit handen van koning Gustav, Stockholm, Zweden), 1997 ABC Annual Award for Art Photography (Groninger museum), 1998 Expositie in Moscow House of Photography Moscow (Rusland), 2000 Expositie Wereldtentoonstelling Hannover (Dutch Pavillon), 2003 TPG-post geeft 2 postzegels uit, 2005 Expositie in Japan (Nagasaki World Exhibition), 2005 Expositie (Fotofestival Naarden), 2005 Vijfentwintig jumbovergrotingen in nieuwe vertrekhal (Schiphol Airport).

Informatie

Titel              Kleur de bovenkant van Nederland
Auteur          Karel Tomeï
ISBN             9789055949892
Uitgeverij     Scriptum

Bestel online knop

 

 

Kleur de bovenkant van Nederland
Kleur de bovenkant van Nederland
Mogelijk niet beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie