Op zijn 35e met pensioen, Saskia Jansma

Op zijn 35e met pensioenHet is december 2005. Saskia en Otto hebben voor de eerst keer Sinterklaas gevierd met hun zoontje Ties. Saskia en Otto zijn verliefd en hebben trouwplannen.
Maar dan slaat het noodlot toe. Otto blijkt een colloïd cyste in zijn hoofd te hebben.


Na het verwijderen van deze cyste blijkt Otto blijvende schade opgelopen te hebben. Hij moet alles opnieuw leren. Vanaf dat moment gaat er een molen draaien van ziekenhuisopnames en de revalidatie kliniek.Otto krijgt ook last van epileptische aanvallen, dit heeft ook een grote impact op het leven van het gezin. Otto en Saskia hebben inmiddels drie kinderen.

Soms mist Saskia de oude Otto. De man die alles aankon, de man waar zij op kon leunen. Hij heeft veel moeten inleveren en dit weet hij zelf ook. Ze hebben veel verdriet maar vechten door. Otto heeft wel zijn vechtlust en humor bewaart. Er zijn vrienden die Saskia en Otto laten vallen. Ze kunnen niet met de situatie omgaan, dit doet pijn. Gelukkig komen er andere mensen voor in de plaats.
Saskia zet vaak haar masker op als ze zich kwetsbaar voelt en mede daardoor kan omgeving de situatie niet altijd goed aanvoelen. Ze wil zichzelf meer laten zien. Saskia heeft die arm om zich heen hard nodig. Een Niet Aangeboren hersenletsel heb je niet alleen. Er schuilt veel verdriet achter. Er zijn veel dingen die de buitenwereld niet ziet. Saskia is moeder, partner, hulpverlener en Mantelzorger en dat is erg zwaar. Saskia hoopt met haar boek mensen te boeien. Ze hoopt begrip te krijgen voor de situatie waar zij en andere mensen met een hersenaandoening in verkeren.

Ik ben diep geraakt. Ik vind het moedig dat ze haar verhaal en dat van Otto en de kinderen met ons deelt. Niet Aangeboren Hersenletsel verdient meer aandacht. Rob Trip, Ambassadeur Hersenstichting, schreef een voorwoord in het boek.

Informatie

Titel Op zijn 35e met pensioen
Auteur Saskia Jansma
ISBN 9789082138108
Uitgeverij De Braam

Bestel online knop

 

 

Op zijn 35e met pensioen
Op zijn 35e met pensioen
impact van een hersenletsel
Score 4.8 van 5 sterren.
Mogelijk niet beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken

Eén gedachte over “Op zijn 35e met pensioen, Saskia Jansma”

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie