Risotto, Herbekeken, Frédéric Ravyts

Risotto, HerbekekenInspiratie in zowel de Belgische, Italiaanse en Spaanse keukens als in meer exotische oorden zoals Centraal-Amerika en Zuid-Oost-Azië.
De recepten zijn zodanig weergegeven dat de gebruiker makkelijk aan de slag kan gaan.
Wil je wel vlees of liever niet, het kan allemaal. Ook voor mensen die op calorieën willen letten is gedacht. Is je buikje nog niet rond en is er nog plaats voor een dessert, niet getreurd, er staan heerlijke recepten in dit prachtige boek.

Ik heb voor dit recept gekozen omdat ik dol ben op vis. En ik ga zelf ook eens een poging wagen.

De luxe risotto met kabeljauw, linzen, pancetta en ei. Hiervoor heb je nodig (voor vier personen):

*voor de kabeljauw: 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt | zeste van een halve citroen, onbespoten & gewassen | 40 gram panko (grof Japans paneermeel) | 1 eetlepel tijm, fijngesneden | peper en zout | 2 scheutjes olijfolie | 800 gram kabeljauw
*voor de risotto: 200 gram linzen | 2 takjes tijm | 1 laurierblad | 750 ml visbouillon | 2 eetlepels olijfolie | 1 kleine ui, fijngesnipperd | 1 teentje knoflook, fijngesneden | 240 gram risottorijst | 1 dl fruitige, witte wijn | klontje boter | 5 cl room | 100 gram pancetta, in stukjes gescheurd | 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt | peper en zout
*voor de eieren: scheutje azijn | 4 eieren.

Meng alle ingrediënten voor de kabeljauw (behalve de vis zelf) door elkaar, met de helft van de olijfolie. Leg de vis in een ovenschaal met de rest van de olijfolie. Spreid het Parmezaanmengsel uit over de bovenkant van de vis, deze laag mag zo’n 3 millimeter dik zijn Laat zo’n twintig minuten garen in een op 175°C voorverwarmde oven, tot de korst goudbruin is

Kook de linzen twintig minuten in water met laurier en tijm, giet af en houd warm

Breng de bouillon aan de kook. Verwarm een scheut olijfolie in een tweede pan, fruit de ui enkele minuten en vervolgens ook de knoflook enkele seconden, alvorens de rijst toe te voegen. Roerbak tot de rijst glazig is, blus met de witte wijn en laat inkoken op een matig vuur.

Voeg bouillon toe tot de rijst net ondergedompeld is en laat opnieuw inkoken. Herhaal dit proces tot de rijst gaar is. Haal de pan van het vuur, kruid af met peper en zout en voeg de boter, room, pancetta, Parmezaanse en linzen al roerend toe.

Breng voor de gepocheerde eieren een hoge pan water aan de kook met een scheutje azijn (je moet de azijn kunnen proeven in het water). Draai het vuur zo laag mogelijk opdat het water net niet kookt en roer zodanig dat je het water zachtjes in een cirkel beweegt.

Breek ieder ei apart in een kom alvorens ze net boven het oppervlak in het water te laten vallen. Het vergt wat oefening maar je kunt alle eieren tegelijk laten koken. Haal de eieren na drie minuten met een schuimspaan uit het water. Serveer de risotto met een stukje kabeljauw en een gepocheerd ei.

Tip: heb je vis met vel gekocht? Snijd het voorzichtig los van de vis en laat het minstens vijf uur drogen in de oven bij 80°C, zo wordt het lekker krokant. Zet het vel bijvoorbeeld recht in de risotto.

Hier kun je ook de recepten vinden.

Kijk eens naar dit leuke filmpje en ga aan de slag.

Ik bespreek bijna nooit kookboeken maar met de Feestdagen voor de deur is het denk ik wel leuk. Het boek ziet er mooi uit. Eet smakelijk.

Informatie

Titel                Risotto, Herbekeken
Auteur           Frédéric Ravyts
ISBN               978491144592
Uitgeverij     Beefcake Publishing

Bestel online knop

 

Risotto herbekeken
Risotto herbekeken
(on)gewone risotto recepten
Score 5.0 van 5 sterren.
€25,-
Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending!
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie