Aap op schoenen met een buikje, René Brant

Aap op schoenen met een buikjeEen evolutionaire kijk op gezondheid

Ooit waren we oermensen, uitstekend aangepast aan het leven in de jungle. Nu leven we in een jungle van beton. Deze overgang verliep zo snel dat onze oeroude genen het niet konden bijbenen en niet meer passen bij onze moderne leefomgeving en het hectische levensritme.

Levendige speurtocht over de mismatch tussen oeroude genen en moderne leefomgeving

Dat levert diverse mismatches op: ongezonde voeding, een verstoorde darmflora, bewegingsarmoede, een verwarde biologische klok, chronische stress en een vervuild leefmilieu.
Toen ik de titel van het boek zag, moest ik glimlachen. Het boek kan mensen weer wel even terug fluiten. Kijk uit, let op je voeding. Probeer te voorkomen dat je een van de bekende obesitas, diabetes type 2, hart- en vaatziekten, chronische vermoeidheidsstoornissen en een aantal vormen van kanker en astma.
Natuurlijk kun je niet iedere ziekte voorkomen. Maar je kunt wel proberen om een zo gezond mogelijk te leven.
René Brant onderzoekt in deze levendige journalistieke speurtocht welke aanpassingen we aan de omgeving kunnen doen om er meer mee in de pas te lopen, zodat onze gezondheid verbetert. Want wie wil er nu niet gezond(er) oud worden?

Ik wil wel gezond oud worden. Ik probeer ook op mijn voeding te letten. Maar ik wil ook leven. Dus af en toe lekker eten of snoepen hoort daar ook bij.
Alles met mate en bewegen, meer kan ik niet doen.

René Brant is journalist en schrijft op freelancebasis artikelen over gezondheid, natuur en milieu voor verschillende tijdschriften waaronder Zin, Toer Actief, Reader’s Digest, Groene Hart Magazine en Zuid-Hollands Landschap.

Informatie

Titel                Aap op schoenen met een buikje
Auteur           René Brant
ISBN              9789463191548
Uitgeverij    Scriptum

Bestel online knop

 

 

 

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.