Ach, moedertje, Hugo Borst

Ach moedertjeAch, moedertje is het vervolg op Ma.
De moeder van Hugo Borst lijdt al enkele jaren aan de ziekte van Alzheimer. Hij verzorgt al jaren zijn dementerende moeder. Ze woont nu op een gesloten afdeling. Hugo schrijft met veel liefde en humor over zijn moeder. Ook over haar andere medebewoners schrijft hij leuke en ontroerende verhalen.

Ach, moedertje komt heel dichtbij. Je voelt het verdriet en de dingen die verloren gaan. De moeder van Hugo gaat achteruit en valt regelmatig. Hij blijft haar met heel veel liefde bezoeken. Er is niet alleen verdriet de bewoners maken soms ook plezier. Humor en verdriet gaan hand in hand. Maar er is ook ergernis. Hugo maakt zich kwaad over de gigantische werkdruk van de verzorgenden in het Verpleeghuis, en de arrogantie van de zorgbestuurders. De moeder van Hugo verblijft sinds 2,5 jaar in het verpleeghuis, waardoor hij nu uit eerste hand ziet met welke problemen de ouderenzorg geconfronteerd wordt.  Zijn moeder is vaak de weg kwijt, maar Hugo geeft niet op. Toch vraagt hij zich af, wat er nog van haar leven over is. De moeder van Hugo wil niet leven in een mist. En ze wil liever de dans ontspringen. De dans heet Alzheimer. Hugo verliest haar iedere keer een beetje meer. Hugo denkt dat hij opgelucht is als ze dood is. Of dat ook zo is?  De tijd zal het leren.

Luister en kijk hier naar Hugo 

 Ik ben stil. Hugo kan prachtig vertellen. Heftig verhaal. Maar Hugo heeft ook veel humor. En er straalt heel veel liefde uit zijn boek. Een aanrader.

Over Hugo Borst

Hugo Borst (Rotterdam, 15 juni 1962) is een Nederlands schrijver, redacteur, televisiepersoonlijkheid en voetbalcriticus. Borst is (voetbal)columnist van het Algemeen Dagblad. Hugo Borst schrijft ook voor het voetbaltijdschrift Hard Gras. In 2011 legde hij al zijn televisiewerkzaamheden neer en stopte hij met zijn columns voor het Algemeen Dagblad. Hugo Borst gaf aan dat hij doodmoe was en tegen een burn-out aan zat. Hij wilde zich meer gaan richten op het schrijven van boeken. Per augustus 2013 is Borst de nieuwe stem van de zondagse uitzending van NOS Langs de Lijn

Informatie

Titel               Ach, moedertje
Auteur         Hugo Borst
ISBN            9789048838387
Uitgeverij   Lewboski

Bestel online knop

 

 

Ach, moedertje
Ach, moedertje
Score 4.7 van 5 sterren.
Mogelijk niet beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Ach, moedertje
Ach, moedertje
Score 4.7 van 5 sterren.
€17,50
Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.