Achter elk gelukkig leven staat een overvolle kliko, Jan Jaap van Hoeckel

Achter elk gelukkig leven staat een overvolle klikoWat je nodig hebt voor een gelukkig leven… en wat er allemaal de kliko in kan…

Wat is geluk eigenlijk? Als je dat aan mensen vraagt, krijg je verschillende antwoorden. Jan Jaap legt het ons uit. Je moet er ook zelf aan willen werken. Het geluk belt niet aan. 100% gelukkig bestaat niet, maar je kunt er wel naar streven. Je kunt pas optimaal geluk bereiken als je alle hoofdschakelaars hebt omgezet.

Als het is gelukt ze om te zetten, dan komen de knoppen aan de beurt, je bewust zijn van wat er gebeurt, wat je doet, wat je denkt. Dat bewustzijn is erg belangrijk voor je geluk. Geluk is niet alleen een gevoel. Je moet nadenken over dingen. Wat kun je doen en wat moet je beter laten. Natuurlijk kun je soms ook verdrietig zijn. Maar hier moet je niet tegen vechten. Je tranen aan een ander laten zien is juist mooi en goed. Zo kun jij het verdriet verwerken en verder werken aan je geluk. Er zijn mensen die geven soms de omgeving of een situatie ‘de schuld’ als ze ongelukkig zijn. Maar aan onprettige ervaringen in leven kun je ook werken en misschien komt dan de zon weer achter die donkere wolk tevoorschijn. Je kunt ook niet voor een ander zijn geluk bepalen. Andere mensen kun je niet overspoelen met jouw goed bedoelde liefde. Je kunt geluk ook niet afdwingen bij een ander. Zij zijn niet verantwoordelijk voor jouw geluk. Als je ongelukkig bent kijk dan eerst eens naar jezelf. Soms staan mensen hun eigen geluk in de weg. Er is maar één manier om daar vanaf te komen: weg met al die belemmeringen, de kliko in, voorgoed!

Achter elk gelukkig leven staat een overvolle kliko was voor mij een grote spiegel. Ik herkende heel veel van mezelf in dit boeiende boek. Ik vond het erg lastig om het te bespreken. Maar ik heb mijn onzekerheid in de kliko gegooid en ik ben gaan schrijven. Ik vind het een aanrader ook voor mensen die denken dat ze gelukkig zijn.

Jan Jaap van Hoeckel is personal coach, mediator en schrijver. Dit is zijn tweede boek over geluk. Met zijn eerste boek ‘Wie heeft ons in godsnaam geleerd dat regen slecht weer is?’ (2012) heeft hij veel mensen daadwerkelijk geholpen het roer in hun leven om te gooien en blijvend gelukkiger te worden. Met dit boek hoopt hij nog meer mensen over die streep te trekken.

Informatie

Titel                Achter elk gelukkig leven staat een overvolle kliko
Auteur           Jan Jaap van Hoeckel
ISBN               9789082128222
Uitgeverij      Goed in je vel

Bestel online knop

 

 

Achter elk gelukkig leven staat een overvolle kliko
Achter elk gelukkig leven staat een overvolle kliko
wat je nodig hebt voor een gelukkig leven en wat er allemaal de kliko in kan
Score 4.6 van 5 sterren.
€17,45
Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.