Achterland, Anne van den Dool

AchterlandEmma is twintig jaar. Het meisje wordt soms gek van haar moeder. Alles moet precies gaan van mevrouw de perfectionist. Het bestek moet netjes liggen, alles moet schoon zijn. De moeder wil ook geen fouten maken, dan heeft ze het gevoel dat ze faalt.

Dan barst de bom. Emma kan het niet meer aan. Ze doet niets goed in de ogen van haar moeder. Emma gaat bij haar vriend Frank wonen. Hij woont nog thuis, bij zijn ouders op een boerderij.
Negen maanden nadat Emma het huis uit is gegaan komt zij haar moeder tegen in de supermarkt. Emma weet niet wat ze tegen haar moet zeggen.
Want doet ze het wel goed? Gebruikt ze wel de juiste woorden? Zit het haar goed? Zijn haar kleren netjes?

Achterland gaat over de band tussen moeder en dochter. In heel het boek lees je over de perfecte moeder. Emma wil niet op haar moeder lijken en haar loslaten. Maar misschien lijkt ze wel meer op haar moeder dan ze zelf wil toegeven? Emma wil ook het bestek precies recht leggen. Zij wil ook zo netjes en schoon zijn als haar moeder. Maar omdat zij van een afstand naar haar moeder kan kijken, ziet ze dat ze niet zo moet worden.

Anne van den Dool laat op aangrijpende wijze zien hoe de angst om fouten te maken haar personages belemmert en verlamt, tot het bijna te laat is.

Ik vond Achterland lekker lezen. Het voelde wel beklemmend om over die moeder te lezen. Zo, op het eerste oog leek het een simpel verhaal. Maar gevoelsmatig werd het steeds groter. Mooi, lief en aangrijpend.

 Informatie

Titel                 Achterland
Auteur          Anne van den Dool
ISBN             9789021454979
Uitgeverij  Quirido

Bestel online knop

 

 

Achterland
Achterland
Score 2.6 van 5 sterren.
€7,99
Direct beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Achterland
Achterland
Score 2.6 van 5 sterren.
€9,99
Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.