Adembenemend, Miriam Helsper en Yolande Kylstra

AdembenemendRustig ademen voor ontspannen spreken, presenteren en voor meer energie

Adem, in adem uit. En blijf rustig, het klinkt heel simpel. Maar dat is het niet, Want we hebben allemaal weleens het gevoel dat het niet lekker gaat met je ademhaling. Een kikker in je keel, iets beneemt je de adem, de adem stokt. Op dat moment gaat het niet goed met je ademhaling. Vaak krijg je bij spanning ook klachten.

Mensen die in het openbaar moeten spreken willen het liefste zo snel mogelijk het podium af. Hoe werkt spanning op de adem, het spreken, zingen en musiceren? In Adembenemend wordt dit duidelijk uitgelegd.
Want hoe werkt je ademhaling onder spanning. Wat kun je er zelf aan doen?
Gelukkig zijn er veel praktische oefeningen en tips in het boek opgenomen. Nu kun je zelf aan de slag kunt met vrijuit spreken, ontspannen presenteren, musiceren en acteren.

Uitgeverij Lucht, heeft Adembenemend uitgeven. Dit klinkt wel grappig. Lucht en Adembenemend. Maar als je het benauwd krijgt en het gaat niet goed met je ademhaling, is dit niet leuk.
Daarom is dit boek een aanrader voor iedereen met klachten zoals: stemklachten, heesheid, pijn of blokkade of vaag gevoel in de keel, slikklachten, spanningsgevoel in de keel, stotteren, onverstaanbaar spreken, podiumangst, spreekangst, overmatig boeren, hikken, (ver)slikken en hoesten.

Ik vind Adembenemend een goed boek. Zelf heb ik regelmatig last van kriebelhoest en dan ga ik verkeerd adem halen Dit heb ik nu geleerd en dat gaat beter, Ik heb het soms ook met eten ook daar zijn oefeningen voor.
Je kunt ze allemaal lezen in dit boeiende boek.

Kijk ook eens maar naar dit filmpje

Over de auteurs Miriam Helsper en Yolande Kylstra

Miriam Helsper is na haar studie logopedie in 1996 gestart als praktijkhouder en logopedist bij Logopediepraktijk Odijk-Bunnik. Zij is specialist op het gebied van adem, stem, stotteren en presentatiecoaching. Tijdens en na haar studie kwam zij in aanraking met haptonomie, (dru) yoga, ademtherapie Methode Van Dixhoorn, mindfulness en andere technieken waarbij het ademen een basale rol speelt. Sinds 2002 is zij ook werkzaam als docent Presentatietechniek bij IVA Driebergen  Business School.

Yolande Kylstra werkt sinds 1986 als logopedist in haar eigen praktijk. Daarnaast deed zij verschillende opleidingen op het gebied van adem, stem en ontspanning. Jaren werkte zij als allround logopedist en yogadocent. De logopedie- en de yogapraktijk groeiden steeds meer naar elkaar toe en werden in 2011 samengevoegd onder de naam Adempunt. Sindsdien richt zij zich uitsluitend op adem, stem en ontspanning.

Informatie

Titel               Adembenemend
Auteurs        Miriam Helsper en Yolanda Kylstra
ISBN              9789492798435
Uitgeverij      Lucht

Bestel online knop

 

 

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.