Adje doet heel druk, Adriaan van Dis

Adje doet heel drukAdje doet heel druk, een Gouden Boekje met een autobiografisch tintje over een jongetje met ADHD.
Met zijn nieuwe kinderboek ‘Adje doet heel druk’ breekt Adriaan van Dis een lans voor kinderen met ADHD. 

Adje laat sinaasappelschillen dansen als een slangenbezweerder, geeft zijn stoel de sporen als een dappere ridder en onder de douche verandert hij in een zeemeerman!
Adje wil graag aandacht. En hij is hyperactief,
Hij doet erg druk en zit nooit stil. Hij zit te wiebelen op zijn stoel. Zijn moeder is weleens boos en wil hem op zijn stoel willen vastbinden! Er is altijd wel iemand die hem zegt dat hij rustig moet doen. Adje, doe dit, Adje doe dat, Adje doe toch eens gewoon, Gewoon? Daar is toch niks aan… 
Kijk ook eens naar dit filmpje 
 
Ik vind Adje doet  druk erg leuk. Adriaan kan uit eigen ervaring vertellen. En hij heeft ook veel fantasie. De Illustraties zijn prachtig. Een aanrader voor jong en oud.

Meer over Adriaan van Dis

Adriaan van Dis (1946) groeide op in Bergen, te midden van halfzussen en ouders met een Indische (oorlogs)geschiedenis. Hij debuteerde in 1983 met de novelle Nathan Sid, bekroond met het Gouden Ezelsoor. In de beginjaren negentig schreef hij een aantal reisromans, waaronder Het beloofde land en In Afrika. In 1994 verscheen de uiterst succesvolle roman Indische duinen, over een in Nederland geboren zoon van een Indische familie die wordt opgevoed in de sfeer van verzwegen leed.
 
 

Meer over Lotte Klaver

Lotte Klaver is illustrator en beeldend kunstenaar. Ze is verslaafd aan tekenen, het liefst met oost-indische inkt ). Ze illustreert onder meer (kinder)boeken, waaronder Under a Silver Moon van Anne Fine (Walker Books).

Informatie

Titel                  Adje doet heel druk
Auteur            Adriaan van Dis
Illustraties    Lotte Klaver 
ISBN             9789047627296
Uitgeverij    Rubenstein
 
Bestel online knop
 
 
 
 

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.