Alea, Ria Schopman

AleaOdiel verliest haar moeder, haar vader en haar broer. Deze mensen die ze zo lief had, zijn dood. Odiel is beeldend kunstenaar en leidt een jachtig bestaan. Maar de dood houdt haar bezig. Odiel besluit dat ze tot rust wil komen.

Ze wil nadenken over alles wat er is gebeurd. Odiel wil stilte. Ze gaat naar een dunbevolkt Schots eiland. Odiel hoopt dat de stilte haar helpt om haar emoties een plaatst te geven. Haar vlucht naar een rustiger bestaan neemt een verrassende wending. Ze hoort verhalen van de bewoners van het eiland. Het gaat over een meisje Alea. Het meisje zou al jarenlang door haar moeder opgesloten zijn. Maar de bewoners van het eiland zijn er van overtuigd dat Alea niet bestaat. Ze zit alleen in het hoofd van de moeder. Maar Odiel wil er meer over weten. In het verleden heeft ze nare dingen meegemaakt. Daarom wil ze uit gaan zoeken of Alea echt bestaan. De dorpelingen zijn niet echt spraakzaam. Sommige raden haar zelfs af om Alea te gaan zoeken. Toch wil Odiel weten wat er aan de hand is. Het verhaal neemt een speciale wending. Het blijkt dat voor mensen die het verleden niet kunnen laten rusten, op dit eiland het gevaar voortdurend op de loer ligt.

Alea is een prachtig verhaal. Soms is het poëtisch. Het verhaal neemt je mee. Ik kon niet stoppen met lezen. Een juweeltje.

Ria Schopman (1961) werkte eind jaren tachtig in Spanje en Mexico als Manager Entertainment voor Spaanse hotelketens. Zij bedacht en produceerde thema-avonden, waarbij ze zelf de presentatie voor haar rekening nam. Een droevige persoonlijke gebeurtenis deed echter een nieuw verhaal ontwaken en resulteerde in haar debuutroman: Alea. Ria is getrouwd en woont met haar man en zoon in Den Haag. Naast lezen en schrijven, is zwemmen met wilde dolfijnen haar grote passie.

Informatie

Titel             Alea
Auteur       Ria Schopman
ISBN           9789078905721
Uitgeverij De Brouwerij

Bestel online knop

 

 

Alea
Alea
roman
Score 4.6 van 5 sterren.
€8,-
1 - 8 dagen
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.