Alleen op de vlucht, Jack Kuper

Alleen op de vluchtHet aangrijpende en waargebeurde verhaal van een Pools-Joodse jongen die aan de Holocaust weet te ontsnappen.

Hij is pas tien jaar is hij pas, als hij op een dag thuiskomt en ontdekt dat zijn familie door de Duitsers is weggevoerd. Daarna duikt hij onder bij een boerengezin. Hij noemt zichzelf Kubus.

De jongen probeert telkens een nieuwe identiteit te verzinnen Hij doet zich voor als een christen. Het jongetje is wel bang dat iemand erachter komt dat hij besneden is. Triest, maar soms leidt dit wel tot hilarische taferelen. Bij elke nieuw onderduikadres, hoopt hij dat hij kan blijven. Hij zwerft door Polen en sluit vriendschap met gedeserteerde Russische soldaten en dwaalt door de bossen.
Helaas er is voor hem alleen honger en gebrek. Het jongetje krijgt slaag en wordt achterna gezeten. Wreed, hij komt erachter dat heel veel mensen een hekel hebben aan joden. Als stadsjongetje wordt hij op de proef gesteld. Hij moet op een dag een nest met jongen katjes verdrinken. Hij weet niet wat hij moet doen. Hij kan niet laten merken dat hij dit nog nooit heeft gedaan. Hij moet huilen als de katjes proberen terug te zwemmen naar de kant.

Een spannend en verdrietig verhaal over de Tweede Wereldoorlog, waar we nog steeds van kunnen leren. Ik ben stil.

Meer over de auteur Jack Kuper

Jack Kuper (1932) ontvluchtte Polen en emigreerde op zijn vijftiende naar Canada. Hij is acteur geweest, graficus, toneelschrijver, artistiek leider, schrijver en filmmaker. Kuper woont in Toronto met zijn vrouw. Ze hebben vier kinderen en dertien kleinkinderen. Kuper geeft regelmatig lezingen over zijn leven tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Informatie

Titel               Alleen op de vlucht
Auteur         Jack Kuper 
ISBN              9789401909945
Uitgeverij   Omniboek

Bestel online knop

 

 

Alleen op de vlucht
Alleen op de vlucht
ik was tien en overleefde de Holocaust
Score 4.7 van 5 sterren.
€9,99
Direct beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Alleen op de vlucht
Alleen op de vlucht
ik was tien en overleefde de Holocaust
Score 4.7 van 5 sterren.
€10,-
Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

 

Eén antwoord op “Alleen op de vlucht, Jack Kuper”

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.