Alleen op de wereld, Hector Malot

Alleen op de wereldRemi was een vondeling. Dat had hij lange tijd niet geweten, tot zijn achtste jaar wist hij niet beter dan dat moeder Barberin zijn moeder was.

Zijn vader heeft hij nooit gekend. Maar dan komt vader Barberin thuis en Remi vindt het een vreselijke man.

Remi wordt door zijn stiefvader verkocht aan de straatmuzikant Vitalis. Remi mist zijn pleegmoeder, maar hij gaat al snel van Vitalis en meneer Joli-Coeur het aapje, en de honden  signor Capi, signor Zerbino en signora Dolce, houden. Vitalis is een lieve man. Hij leert Remi lezen en schrijven en harp spelen. Ze beginnen een zwerftocht door het 19e-eeuwse Frankrijk.  Samen beleven ze  allerlei avonturen. Als Vitalis dood, gaat is Remi alleen Alleen op de wereld, want twee trouwe viervoeters zijn ook dood. Maar Remi is een sterke lieve jongen en ontmoet andere mensen. Samen met Capi, gaat hij verder op pad. Remi weet nu ook dat zijn echte ouders nog leven. Maar wat er allemaal is gebeurd dat wil hij toch wel weten. Hij gaat op zoek, naar de waarheid en naar zijn ouders. 

Vroeger vond ik Alleen op de Wereld al prachtig. In het nieuwe jasje komen jeugdherinneringen weer boven. Tiny heeft het mooi bewerkt en de illustraties zijn ontroerend mooi. Vreugde en verdriet gaan hand in hand. De liefde tussen mens en dier voel je in heel het boek. Een boek voor jong en oud. Een pareltje om nooit te vergeten. 

Over de auteur  Tiny Fisscher 

Tiny Fisscher (1958) is een Nederlandse schrijfster die in 1999 debuteerde met En dan was ik de prinses. Daarvoor was ze onder andere hostess, schoonheidsspecialiste, aromatherapeut en docente uiterlijke verzorging en massage. In 2014 verscheen een bijzonder project van haar hand, een hertaling van Theo Thijssens beroemde klassieker Kees de jongen. Door de taal op te frissen is het boek nu weer ontsloten voor een heel nieuw publiek, inclusief kinderen vanaf een jaar of tien.

Over illustrator Charlotte Dematons

Illustraties van Charlotte Dematons Gouden Penseel-winnares Charlotte Dematons maakte de illustraties voor deze prachtige uitgave. Ter inspiratie volgde ze de route die Rémi door Frankrijk heeft afgelegd. Het resultaat liegt er niet om: schitterende illustraties, die het mooie, maar desolate Franse platteland en het harde leven in de stad op unieke wijze weergeven.

Informatie

Titel                Alleen op de wereld
Auteur            Hector Malot
Bewerking     Tiny Fisscher
Illustraties    Charlotte Dematons
ISBN               9789025761844
Uitgeverij      Gottmer

Bestel online knop

 

 

Alleen op de wereld
Alleen op de wereld
Score 4.5 van 5 sterren.
€12,99
Direct beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Alleen op de wereld
Alleen op de wereld
Score 4.5 van 5 sterren.
€25,99
Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis
Gratis verzending!
Klik om dit product op bol.com te bekijken

 

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.