Alles over pesten, Mieke van Stigt

Alles over pestenZijn kinderen wreed? Nee, kinderen zijn niet wreed, maar vaak lokken de omstandigheden of de sociale omgeving pestgedrag uit. Kun je pesten voorkomen? Ben je zelf vroeger gepest? In alles over pesten probeert Mieke ons alles over pesten uit te leggen. Waarom worden sommige kinderen gepest en waar kunnen ouders van gepeste kinderen tegenaan lopen. De gevolgen van pesten kunnen ernstig zijn.

Kinderen die vroeger zijn gepest kunnen hier op latere leeftijd last van hebben. Ze hebben later vaak een negatief zelfbeeld, moeite om relaties te onderhouden en een grotere kans op depressieve klachten en andere gezondheidsproblemen. Soms loopt pesten uit de hand.  Pesten kan op allerlei manieren voorkomen. Een kind wordt op school buitengesloten. Omdat hij volgens de andere leerlingen niet de juiste kleding, draagt, of het haar zit raar. Er kunnen allerlei redenen zijn. Soms kunnen leerkrachten ook een leerling pesten. Ze kunnen een leerling buiten sluiten door hem te weinig aandacht te geven. Of het kind heeft het gevoel ze luisteren toch niet naar mij. Het trekt zich meer in zichzelf terug en de andere kinderen vinden hem saai. Niet alleen kinderen hebben last van pesten. Ook op de werkvloer komt pestgedrag voor. Ook ouderen mensen in een verzorgingstehuis kunnen worden gepest. Het overkomt dus niet alleen kinderen.
Vanuit ervaringen van pestslachtoffers, ouders en mensen in het onderwijs maakt Mieke duidelijk waar de gaten in theorie, beleid en praktijk zitten en tegen welke obstakels slachtoffers, ouders en ook leerkrachten aanlopen. Alles over pesten biedt ondersteuning aan ouders, slachtoffers en hardwerkende en goedwillende leerkrachten. Het boek is voor kuddedieren en buitenbeentjes en iedereen die wel eens met pesten te maken heeft.

Ik vind Alles over pesten erg goed. Mieke legt alles duidelijk uit. De omslag is mooi. Dat ene rode visje tegen een groep zwarte visjes.

Over Mieke van Stigt

Mieke van Stigt is socioloog en pedagoog. Ze schrijft en spreekt over jeugd, gezin, onderwijs en levensloop. Mieke van Stigt blogt over actuele kwesties in haar vakgebied.

Informatie

Titel             Alles over pesten
Auteur        Mieke van Stigt
ISBN             9789089532510
Uitgeverij    Boom

Bestel online knop

 

 

Alles over pesten
Alles over pesten
voor kuddedieren, buitenbeentjes en iedereen die met pesten te maken heeft
Score 4.8 van 5 sterren.
€27,50
2 - 3 weken
Gratis verzending!
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.