Als de sterren zingen, Tonke Dragt

Als sterren zingenAls je dit boek ziet, gaat je ook zingen, wat een prachtige omslag. Het nodigt uit om te gaan lezen.
Als de sterren zingen is een bundel vol verhalen, die al eerder zijn gepubliceerd. Maar er staan ook verhalen in die niet eerder zijn verschenen.

Alle beelden zijn van Tonke Dragt zelf: collages, illustraties en schilderijen uit een periode van ruim zestig jaar. Bij veel verhalen beschrijft ze bovendien de ontstaansgeschiedenis ervan. Zo vertelt dit boek niet alleen de verhalen, maar heeft het ook een beeld van de verhalen áchter de verhalen.
In dit prachtige boek staan korte verhalen.

Geen prins op het witte paard. Maar een prins die een geheim wil bewaren. Een prins die raadsels op kan lossen. Het geheim van de sterren die zingen…Tonke neemt de lezers mee in haar verhalen. We gaan ook naar het archief van verhalen die niet eerder zijn gepubliceerd.
Tonke brengt deze verhalen voor de eerste keer op een persoonlijke manier bij elkaar. De lezer neemt een kijkje in het wezen van haar schrijverschap: van sprookjes en sagen tot raadselverhalen, van spannende avonturen en sciencefiction tot betoverende nachtverhalen.
Het zijn geen verhalen die ik ook in het kort kan vertellen. Ze staan in dit prachtige boek. 

Hier zie je een leesfragment.

Als de sterren zingen is een juweeltje. Sterren schitteren, het zonnetje schijnt. Een lichtpuntje in deze donkere dagen. Een mooi boek voor kinderen vanaf negen jaar. Ook volwassenen kunnen er van genieten.

Over de auteur Tonke Dragt

Tonke Dragt werd op 12 november 1930 geboren in Batavia (thans Jakarta, de hoofdstad van Indonesië), waar ze een gelukkige jeugd beleefde. Deze mooie tijd kwam tot een einde toen Japan het land, dat toen nog Nederlands Indië heette, in 1942 bezette. De hele familie Dragt werd net als alle andere Nederlanders in een kamp opgesloten. Toch heeft ze daar niet alleen maar slechte herinneringen aan. In het kamp was er te weinig van alles. Er waren ook te weinig boeken. Dragt ging daarom samen met een vriendinnetje boeken maken. Dat er ook te weinig papier was hield ze niet tegen. Ze schreven op alles wat ze konden vinden: op vreemde stukjes papier, oude blaadjes en zelfs op wc-papier.

Lees hier meer over Tonke

Informatie

Titel               Als de sterren zingen
Auteur          Tonke Dragt
ISBN              9789025873745
Uitgeverij    Leopold

Verkrijgbaar in de boekhandel! Helaas slecht online te vinden.

[wp_ad_camp_1]

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.