Altijd vrolijk, Anke Kranendonk

Altijd vrolijkAaf wil los komen van het strenge geloof dat heerst in het gezin waar ze is geboren. Ze  groeit op in de jaren zestig, met protestantse ouders. Aaf  krijgt heel veel liefde. Maar verder is het saai, het geloof overheerst. Haar enige uitje is af en toe naar opa en oma in de Achterhoek. Ze gaat zo veel mogelijk haar eigen weg. Als Aaf nog een klein kind is, sluit haar moeder zich aan bij de Pinkstergemeente. In eerste instantie is haar vader hier geen voorstander van. Maar al snel raakt ook hij in de ban van deze tak van het geloof.

De Pinkstergemeente speelt nu een grote rol in het gezin. Bij hun thuis zijn regelmatig bijeenkomsten, bijbelstudies en er worden mensen opgevangen die in nood zijn. Alles draait om het geloof, dag in en dag uit. Achter het huis ligt een meer, waarin mensen worden gedoopt. Maar Aaf heeft andere plannen. Ze  wil weg van het evangelie. Aaf traint intensief haar borstcrawl.  Ze wil zichzelf zijn,  niet worden achtervolgd, door uitgedreven duivels. Aaf wil rust. Als Aaf klaar is met haar studie, gaat ze naar de sportacademie in Amsterdam. Haar ouders hopen dat ze de boodschap van het geloof daar door gaat geven. Maar Aaf wil juist alles loslaten. In Amsterdam komt ze in een totaal andere wereld. Aaf is dit allemaal niet gewend, die vrijheid blijheid. Toch kan ze zich goed redden. Ze vindt haar eigen weg en stapt uit de Pinkstergemeente.
Ze stopt ook met haar studie en zoekt allerlei baantjes. Uiteindelijk meldt ze zich aan bij een zwemclub. Hier zien ze dat Aaf talent heeft. Aaf wordt uiteindelijk tweede bij de Nederlandse Kampioenschappen korte baan op de vijftig meter. Na veel zoeken heeft Aaf haar weg gevonden.

Ik vind Altijd Vrolijk, een duidelijk en mooi verhaal. Recht uit het hart geschreven. Ik was er wel even stil van.

Over Anke Kranendonk

Anke Kranendonk (16 mei 1959) is een Nederlandse actrice en schrijfster. Door regisseur Ben Sombogaart werd ze gevraagd om de hoofdrol te spelen in de VPRO-jeugdserie Buurman Bolle. Gastrollen volgde in Goede tijden, slechte tijden (1992) en Goudkust (1996). Naast haar rollen op televisie richtte ze ook een toneelgezelschap op. In 1993 verscheen haar eerste boek, Van huilen krijg je dorst. Inmiddels heeft ze al ruim 90 boeken geschreven.

Informatie

Titel                  Altijd vrolijk
Auteur             Anke Kranendonk
ISBN                  9789460682667
Uitgeverij        Marmer

Bestel online knop

 

 

Altijd Vrolijk
Altijd Vrolijk
roman
Score 4.7 van 5 sterren.
€4,99
Direct beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Altijd vrolijk
Altijd vrolijk
Score 4.7 van 5 sterren.
€6,-
Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.