Ambers ezeltje, Julian & Tracy Austwick

Ambers ezeltje

In Ambers ezeltje,vinden de medewerkers van de ezelsopvang, een ezel, die zwaar verwaarloosd is. De medewerkers van de ezelsopvang hebben nog nooit zo’n ernstig geval van verwaarlozing meegemaakt. De eigenaars van Shocks hebben bleekmiddel in de wonden gegooid en hem stervend achtergelaten, vastgebonden aan een paal.
De medewerkers van de opvang proberen de ezel op te vangen en beter te maken.
Maar het valt niet me, het arme beest is erg bang en laat niet snel iemand toe.

Amber wordt veel te vroeg geboren en met spoed geopereerd. De ouders houden veel van Amber en willen alles voor haar doen. Helaas krijgen ze te horen dat hun dochter een hersenverlamming heeft en nooit zal kunnen praten.
De ouders van Amber zijn bang dat ze in een isolement zal komen.
Ze heeft alleen contact met haar tweelingzusje Hope. Daar komt verandering in als Amber naar een therapiecentrum in Birmingham wordt gestuurd.
Een kind en een ezel, wat hebben die met elkaar te maken?
In het therapiecentrum ontmoeten Shocks en Amber elkaar, twee gebroken zielen die onmiddellijk een band vormen.
Shocks kan niet tegen te veel lawaai. Amber kan niet praten. Shocks, laat niemand echt toe. Maar Amber en het ezeltje sluiten vriendschap.
Terwijl de tijd verstrijkt helen ze elkaars wonden, Amber en Shocks worden sterker en krijgen zelfvertrouwen. Dankzij de ritjes op Shocks rug worden Ambers spieren steviger en overtreft ze de verwachtingen van alle dokters. Dankzij Amber bloeit Shocks op en wordt hij de populairste ezel van het hele therapiecentrum.

Ik vind Ambers ezeltje een bijzonder verhaal. Het is erg ontroerend. Prachtig om te lezen dat mens en dier zo veel voor elkaar kunnen betekenen.

Over Julian en Tracy Austwick

Julian & Tracy Austwick wonen in Birmingham met hun vijfjarige tweelingdochters Amber en Hope.
Dankzij Shocks kan Amber nu tegen alle verwachtingen in lopen en praten. En dankzij Amber is Shocks veel socialer geworden en inmiddels uitgegroeid tot de populairste ezel van het therapiecentrum.

Informatie

Titel              Ambers ezeltje
Auteurs         Julian & Tracy Austwick
ISBN              9789044348781
Uitgeverij      The house of books

Bestel online knop

 

 

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.