Amen, Marcel Möring

AmenZo gaat het, het begin van het einde, het einde van het begin, het einde van het einde. Je hebt gekeken, je hebt geluisterd, je hebt gezien en gehoord en nu, zomaar op een vrijdagavond in mei, is hier de apocalyps.’ 

Samuel Hagenau werkt als archeoloog op het terrein van Kamp Westerbork. 
Het duizelt in zijn hoofd. Samuel gaat in het bos wandelen om zijn hoofd rust te gunnen. Zijn ex-vrouw komt haar laatste spullen ophalen.

 
In het bos doet Samuel een opmerkelijke vondst. Hij vindt een uitgebrande auto en onder die wagen een verkoold lichaam. Dat is niet zomaar een vondst. Het zijn de gecremeerde resten van een ex-raf-lid, een van het drietal dat zich al jaren verborgen houdt in het noorden van het land.
Het werpt hem nog dieper terug op de vraag op wie hij was en wie hij is.
Heden en verleden lopen door elkaar bij Samuel.
Amen is Marcel Mörings meest persoonlijke boek. Een nietsontziend onderzoek naar wat we liefde noemen, hoe het begint en hoe het eindigt, hoe we leven in het verhaal dat we onszelf daarover vertellen. Het is een koortsachtige roman over seks, archeologie, herinnering, de eenzame wolf die steeds weer opduikt in het noorden en een buurmeisje dat tijdens een vakantie in de jaren zestig verdween.Amen is in een woord prachtig. Marcel schrijft poëtisch. Hij tovert met woorden, de zinnen hebben ritme. Ik ben stil. Een absolute aanrader.

Meer over Marcel Mörning

 
Marcel Möring (1957) schreef de romans Mendels erfenis (1991, Geertjan Lubberhuizenprijs), Het grote verlangen (1992, AKO Literatuurprijs), In Babylon (1997, Gouden Uil Literatuurprijs), Dis (2006, F. Bordewijkprijs 2007 en de longlist van de Libris Literatuur Prijs en AKO Literatuurprijs), Louteringsberg (2011) en Eden (2017). De roman Dis, zijn eerste bij De Bezige Bij,is het eerste deel van een trilogie.
 

Informatie

Titel                    Amen
Auteur             Marcel Mörning
ISBN               9789403147901
Uitgeverij      Bezige Bij
 
Bestel online knop
 
 
 
 

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.