De Amerikaanse prinses, Annejet van der Zijl

De Amerikaanse prinsesAnnejet van der Zijl heeft al een aantal prachtige boeken geschreven.
Neem hier een kijkje van al haar werk.  Al haar boeken zijn lovend ontvangen. Ik was dus benieuwd naar de Amerikaanse prinses. Met veel plezier begon ik aan het boek. Het boek heeft mijn hart gestolen.

Het verhaal

Op 13 april 1927 voer Allene Tew met de Mauretania de haven van New York uit. Het meisje van het platteland liet alles achter waarvan ze had gedroomd.
Ze was opgegroeid op het platteland, maar wist ze zich op te werken tot een van de rijkste vrouwen van New York.
Allene ging om met politici, kunstenaars en royalty. Ze was zelfs de peetmoeder van onder anderen onze prinses Beatrix en telde onder haar vijf echtgenoten een Duitse prins en een Russische graaf. Helaas zat achter al die roem ook veel verdriet en persoonlijke tragedies
De Amerikaanse prinses is een reconstructie van een weids en fascinerend leven, dat zich afspeelt tegen het decor van Amerika en Europa, de victoriaanse en de moderne tijd, de industriële en Russische revolutie en de twee wereldoorlogen. Maar het is bovenal het persoonlijke verhaal van een uitzonderlijke vrouw die de moed had om, tot het bittere eind, haar eigen, onnavolgbare weg te gaan.

Ik vind de Amerikaanse prinses een juweeltje. Annejet kan toveren met woorden. Ik kon niet stoppend met lezen. Ze schrijft erg beeldend en lekker vlot. Ik vind het een aanrader.

Over Annejet van der Zijl

Annejet van der Zijl studeerde in Amsterdam en Londen. Ze werkte als journaliste tien jaar bij het opinieblad HP/De Tijd, waar ze zich specialiseerde in literaire geschiedschrijving en portretten. In 1998 debuteerde ze met Jagtlust, over het meest roemruchte artistieke broeinest van Nederland.
Anna, de veelgeprezen biografie van Annie M.G. Schmidt, werd onder andere genomineerd voor De Gouden Uil literatuurprijs. Het boek vormde de basis voor de groots opgezette tv-serie Annie M.G.. Bijzonder succesvol was Van der Zijl met Sonny Boy (2004), waarvan meer dan een half miljoen exemplaren werden verkocht en dat eveneens verfilmd werd. In 2010 verscheen haar spraakmakende biografie Bernhard. Een verborgen geschiedenis. en eveneens lovend ontvangen werd haar boek Gerard Heineken. De man, de stad en het bier, dat in 2014 verscheen.
Van der Zijl ontving in 2012 de Gouden Ganzenveer voor haar grote betekenis voor het geschreven en gedrukte woord in Nederland.

Informatie

Titel               De Amerikaanse prinses
Auteur           Annejet van der Zijl
ISBN              9789021400730
Uitgeverij      Quirido

Bestel online knop

 

 

De Amerikaanse prinses
De Amerikaanse prinses
Genomineerde NS Publieksprijs 2016
Score 4.2 van 5 sterren.
€10,99
Direct beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken
De Amerikaanse prinses
De Amerikaanse prinses
Genomineerde NS Publieksprijs 2016
Score 4.2 van 5 sterren.
€23,50
Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis
Gratis verzending!
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.