Angelique, Marquise des Anges (2013)

Angelique, Marquise des AngesIk lees op I-tunes dat er een nieuwe Angelique is, december 2013, met actrice Nora Arnezeder. Jaren geleden heb ik al de boeken gelezen. De films gezien met Michelle Mercier en Robert Hossein maar dat is al lang geleden. Dus eerst de trailer bekeken en die sprak me wel aan. De film heeft niet in de Nederlandse bioscopen gedraaid maar is wel op dvd verkrijgbaar.

Het verhaal

De Angelique films met Michelle Mercier waren vrij conservatief, en Angelique was meer een object dan het onderwerp, maar dit is verholpen in de nieuwe film, waarin Angelique, Nora Arnezeder, tegen haar wil wordt uitgehuwelijkt aan een rijke maar lelijke edelman, Joffrey de Peyrac, gespeeld door Gerard Lanvin.

De rijkdom van Peyrac, die een ongeluk heeft gehad in zijn jeugd en een enorm litteken op zijn gezicht heeft, komen voort uit goudwinning. Hij gebruikt een nieuwe techniek maar zijn tegenstanders beweren dat hij een tovenaar is. die metaal kan veranderen in goud.
Peyrac is een stuk ouder dan Angelique en zij verzet zich in het begin heftig tegen hem door op het huwelijk in een broek te verschijnen maar langzaam evolueert dit in een grote liefde voor Joffrey de Peyrac. Ze krijgen twee kinderen, Florimond en Cantor. In de film wordt dit weergeven als een klein familie tafereel, Angelique zit op een schommel en wordt geduwd door Joffrey, op het eind van deze scene zitten de twee kinderen op haar schoot.

Koning Lodewijk de Veertiende komt op bezoek en wil uiteraard de goudmijn zien. Dan komt alles in een stroomversnelling en Peyrac wordt gearresteerd. Angelique reist naar Parijs om hem vrij te krijgen. Maar ze is daar haar eigen leven niet zeker. Joffrey de Peyrac wordt door de rechtbank veroordeeld tot de brandstapel. Angelique daalt af in de onderwereld en ontmoet daar een oude bekende en wordt Markiezin van de Engelen.

Bespreking

Het bezoek aan de goudmijn met Lodewijk de Veertiende is mooi weergegeven en geven en geeft een  realistische draai aan de arrestatie van Peyrac. De jonge Angelique wordt gespeeld door een andere en jongere actrice, wat in de originele film niet zo was. De Angelique films zijn ondertussen bijna vijftig jaar oud, en waren redelijk conservatief, deze bevat wat meer erotiek. Toch volgen de huidige scenarioschrijvers het oorspronkelijke verhaal van Anne en Serge Golon en zijn hierbij ondersteund door de dochter van de romanauteurs, Nadia Golon.

In deze remake van de oorspronkelijk Angelique films zijn de karakters door de beide hoofdrolspelers beter uitgewerkt. Nora Arnezeder en Gerard Lanvin geven hun personages meer een eigentijds beeld en meer ruggengraat. Toch zal het voor mensen die de originele reeks hebben gezien wennen zijn aan deze remake. Maar de film of dvd is zeer de moeite waard om te bekijken. De regisseur Ariel Zeitoun is erin geslaagd een overtuigende remake te maken.

Rolverdeling:

Nora Arnezeder – Angelique de Sance de Monteloup
Gérard Lanvin – Le comte Joffrey de Peyrac
Tomer Sisley – Philippe de Plessis-Bellière
David Kross – Le Roi / Louis XIV
Simon Abkarian – L’avocat François Desgrez

Informatie

Titel: Angelique, Marquise des Anges (2013)
Speelduur: 105 minuten
Regisseur: Ariel Zeitoun
EAN: 5412370828804
Uitgever: Belga

Bestel online knop

 

 

Eén antwoord op “Angelique, Marquise des Anges (2013)”

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.