Anorexia Nervosa, Laura van Buuringen

Laura van Buuringen
Laura van Buuringen

 Ik zorg voor mijn eigen gezondheid

 Sommige mensen hebben geen overgewicht, maar  vinden zelf dat ze dik zijn en willen afvallen. Ze doen er alles aan om slank te worden. Maar ze worden juist te mager. Ze gebruiken laxeermiddelen. Of ze eten ‘gewoon’, en daarna braken ze alles er weer uit. Mensen in hun omgeving hebben vaak niets in de gaten.

Als deze mensen afvallen geeft ze dit een goed gevoel. Maar dat gevoel verdwijnt als ze niet meer afvallen. Ze voelen zich weer dik en gaan nog strijden om af te vallen.  Het is niet goed voor het lichaam en het kan zelfs ernstige gevolgen hebben. Afvallen hoeft niet als doel te hebben om mooi en slank te zijn. Het kan ook een vlucht worden, weg van een negatief zelfbeeld, nare gevoelens of angsten. Dit boek kan je helpen beter om te gaan met je eetproblemen. Ook krijg je praktische oefeningen, waarbij je stilstaat bij je denkpatroon om beter inzicht te krijgen in je eetproblemen. Deze cursus is geen volledige behandeling voor een eetstoornis en niet bedoeld om af te vallen. Psychologe Laura van Buuringen probeert mensen te helpen bij een regelmatig en gezond eet- en denkpatroon.

De Stichting Gezondheid wil kennis over veel voorkomende gezondheidsproblemen toegankelijk maken voor hun doelgroep: (jonge) vrouwen die geïnteresseerd zijn in gezondheid en lifestyle en hun problemen op dat gebied graag zelf oplossen. Bij hetboek hoort een werkschrift, dat gratis is te downloaden van de site Stichting Gezondheid. Na een uitleg over eetstoornissen volgt een plan van aanpak, waarbij het werkschrift nodig is. Dit zelfhulpboek is duidelijk geschreven, maar enig vermogen tot zelfreflectie is wel noodzakelijk. Het is een aanvulling op bestaande hulpverlening.

Ik vind Anorexia Nervosa een duidelijk boek voor mensen die om de verkeerde reden slank willen zijn.

 Informatie

Titel           Anorexia Nervosa
Auteur       Laura van Buuringen
ISBN           9789460840166
Uitgeverij Stichting Gezondheid

Bestel online knop

 

 

Ik zorg voor mijn eigen gezondheid - Anorexia nervosa
Ik zorg voor mijn eigen gezondheid - Anorexia nervosa
eetstoornissen: Anorexia nervosa
€17,95
Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, dinsdag in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.