Asterix en de papyrus van Ceasar, Ferri en Conrad

Asterix en de papyrus van CeasarNa twee jaar stilte verschijnt dan eindelijk de nieuwe Asterix en de papyrus van Ceasar. Jean-Yves Ferri en Didier Conrad blijken waardige opvolgers van Rene Gosciny en Albert Uderzo. De laatste albums die Uderzo alleen uitbracht konden mij niet echt boeien. Natuurlijk ik kocht ze wel maar ze misten wat. Ferri en Conrad maakte me gelukkig met hun eerste album Asterix en de Picten. Dit tweede album laat zien dat deze twee waardige opvolgers zijn. Ze maken kwinkslagen naar de huidige tijd met een naam als Wifix.


Julius Ceasar heeft een boek geschreven, Commentaren over de Gallische oorlog,wat een daverend succes wordt. Op aanraden van de uitgever, heeft hij de nederlagen met het onoverwinnelijk dorp maar weggelaten en geschreven op een papyrus. Degene die hier op beslag weet te leggen is een Gallisch journalist, Polemix, die verrassend veel lijkt op Julian Assange. Hij brengt de papyrus naar het welbekende Gallisch dorp. De uitgever, Promoplus, stelt alles in het werk om de papyrus terug te halen.

Door de verwevingen met de huidige tijd blijft Asterix en de papyrus van Ceasar, ook leuk om te lezen voor de wat oudere lezer, zoals ik. Zo wordt er via die tijd ingegaan op de huidige snellere media met als voorbeeld een ossenwagen die langzaam het onderspit delft tegen de snellere postduiven, in de tekstballon staat te lezen “En wie staat straks op straat de postbode“. Polemix staat bekend heeft de papyrus gekregen van een kopiist, Bigdatha, die gehandeld heeft uit idealisme. Polemix staat bekend als een Gallisch activist en die in de gaten wordt gehouden door de Romeinen.

Waar ik nog steeds aan moet wennen zijn de veranderde namen van het stamhoofd, Abraracourcix, nu geheten, Heroix en van de bard, Assurancetourix, die nu de naam heeft van Kakofonix. Deze veranderingen zijn echter niet doorgevoerd door Jean-Yves Ferri en Didier Conrad, maar nog door Albert Uderzo.

Op een dag lag er een cadeau op tafel. Ik zag gelijk dat het een stripboek was, toen ik het opende gingen mijn ogen twinkelen, Asterix en de papyrus van Ceasar las ik op de titelpagina. Ik kon niet wachten om dit nieuwe avontuur van Asterix te gaan lezen en jawel wel hoor net als ik toen ik een stuk jonger was had ik het in een mum van tijd uit. Ik genoot als vanouds, de papyrus van Ceasar is weer een echte ouderwetse Asterix.

Informatie:

Titel: Asterix en de Papyrus van Ceasar
Auteur: Jean-Yves Ferri Tekeningen: Didier Conrad
ISBN: 9782864972723
Uitgever: Les Éditions Albert René

Bestel online knop

Asterix 36. De papyrus van Caesar
Asterix 36. De papyrus van Caesar
Score 4.6 van 5 sterren.
€6,95
Uiterlijk 9 april in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

Eén antwoord op “Asterix en de papyrus van Ceasar, Ferri en Conrad”

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.