Baby C, Hugo Luijten

Baby CHet enige dat wij acht weken lang konden doen was kangoeroeën: borst ontbloten, Baby C er op leggen, voetjes onder je hemd steken en klaar. Uren aan een stuk lag hij als een aangespoelde zeester op mijn borstkas. Heerlijk. Samen uren inhalen die ‘s nachts door zorgen verdampt waren.

Het zoontje van Hugo Luijten, schrijver en columnist, werd geboren met een stofwisselingsziekte. De eerste levensjaren van dit kleine manneke zorgde voor een bijzondere band. De ziekte overheerst niet in het boek. Hugo schrijft met humor en warmte over zijn zoontje. Het bijzondere, lieve, innige contact tussen vader en zoon loopt als een rode draad door het boek.

Stukje uit brief aan mijn jongen

Misschien begrijp je het als je het kunt lezen. Dat ik niet vlucht voor jou, hooguit voor mezelf. Ik ben een parelvisser en die kunnen niet zonder lucht en niet zonder parels, en die twee wensen samen zijn moeilijk te verenigen. Jij bent de lucht zonder de welke ik niet naar parels duiken kan. Of jij bent de parel, dat kan ook nog. Hoe dan ook mijn kostbaarste bezit.

Hugo  gebruikt de nodige Vlaamse woorden en uitdrukkingen, die aan het eind van ieder hoofdstuk worden verklaard. Dat maakt Baby C persoonlijker en het heeft humor.
Ik vind baby C  een pareltje.

Over Hugo Luijten

Hugo Luijten (Nieuwstadt, 1969) werkt als docent geschiedenis aan de Fontys Lerarenopleiding Tilburg en woont in Antwerpen.
Hij publiceert regelmatig over geschiedenis, onderwijs, heemkunde en dialecten in vakbladen en tijdschriften. Ook schreef hij opinieartikelen voor De Morgen en Dagblad de Limburger.
Hugo Luijten debuteerde met de verhalenbundel Baby C. De veertig verhalen gaan over zijn zoontje, die geboren is met een stofwisselingsziekte.

Informatie

Titel                          Baby C
Auteur                   Hugo Luijten
ISBN                       9789461550231
Uitgeverij             Schrijversportaal

Bestel online knop

 

 

Baby C
Baby C
geboren met een stofwisselingsziekte
Score 4.0 van 5 sterren.
€17,95
Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.