Basisboek voor de ErgoCoach, I de Mol

Basisboek voor de ergocoachIk ben zelf werkzaam als ergocoach dus dit Basisboek voor de ergocoach is zeer bruikzaam voor me.

Dit boek is geschreven voor ergocoaches in alle takken van de gezondheidszorg. De praktijkrichtlijn Fysieke Belasting, vormt de basis; alle werkgevers en werknemers in de zorg zijn verplicht deze te hanteren. Deze richtlijnen zijn gebaseerd op onderzoek.

Op praktische wijze wordt de basiskennis beschreven. Het boek bestaat uit twee delen. Deel een gaat over achtergrond en beleid. Deel twee gaat over praktische zaken, zoals het analyseren van cliëntensituaties, het toepassen van haptonomische verplaatsingstechnieken en het inzetten van hulpmiddelen.

In Basisboek voor de ErgoCoach wordt ook besproken hoe je om kunt gaan met de cliënt. En met collega’s die bezwaar maken tegen het gebruik van hulpmiddelen.

Ieder hoofdstuk bevat verwerkingsvragen waarmee de opgedane kennis kan worden toegepast in de praktijk.

Op de achterkant van het boek staat:

Ergocoaches worden ook wel tilconsulenten, of preventiedeskundigen genoemd. Het zijn zorgverleners, fysiotherapeuten of ergotherapeuten, die op de werkvloer functioneren als adviseur en vraagbaak voor collega’s. Hun expertise is het voorkomen van overbelasting tijdens hun werk. Fysieke overbelasting kan namelijk lijden tot klachten aan het bewegingsapparaat en uiteindelijk tot

ziekteverzuim. Tot nu toe was er weinig informatie vastgelegd over de taken en functies van ergocoach. Dit boek beschrijft de basiskennis van ergocoaching is bestemd voor beleidsmakers in de zorgverlening, ergocoaches, ergotherapeuten en fysiotherapeuten. Het boek is ook geschikt als studieboek voor ergocoaches in opleiding.

De auteurs zijn deskundigen uit ‘het veld’. Ze zijn op allerlei manieren betrokken bij het werk van ergocoaches, onder andere het verzorgen van opleidingen, het werken aan onderzoek, het adviseren over beleid op het gebied van fysieke belasting in de zorg en het ontwikkeling en implementeren van de richtlijnen.

Informatie

Titel Basisboek voor de ErgoCoach
Auteurs Inga Mol, Annemarie Klaassen, Josien Boomgaard, Hanneke Knibbe, Nico Knibbe
ISBN 9035227883
Uitgeverij Elsevier Gezondheidszorg

Bestel online knop

Basisboek voor de ErgoCoach
Basisboek voor de ErgoCoach
€39,95
Uiterlijk 26 november in huis
Gratis verzending!
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.