Beperkt en toch Genieten, Frans Claessens

Beperkt en toch genietenIn zijn eerste boek Leven met beperkingen laat Frans ons zien hoe het is om met spasme te leven.  In beide boeken wordt rekening gehouden met mensen die veel moeite hebben om de kleine letters te kunnen lezen.
De titel Beperkt en toch Genieten zegt al genoeg. Ook met een beperking kun je genieten van het leven. Ik heb een chronische ziekte en ik heb ook mijn beperkingen en ja ik geniet ook van het leven. Frans spreekt uit eigen ervaring en laat ons zien dat het leven de moeite waard is.

Het verhaal

Frans beschrijft in dit prachtige boek een zéér goed verzorgde veertiendaagse vakantie voor deze groep mensen, en daarvoor werd voor die tijd een modern vormingscentrum afgehuurd, dat ‘Het Zilveren Schor’ heette. Beperkt maar toch genieten, kun je op twee manieren uitleggen. In het verhaal, zijn twee mensen die zelf beperkt zijn en toch komen helpen, om er voor te gasten kunnen genieten.
Deze twee mensen genieten, omdat zij zien dat hun gasten tijdens deze reis veel plezier hebben. Ik geniet omdat ik deze recensie heb geschreven. Ik hoop dat Frans met zijn beperking en andere mensen er ook van genieten. Zo zie je maar de ene beperkte kan de andere helpen. De mensen die mee op reis gaan zijn zwaar beperkt en toch hebben zij de reis van hun leven. Frans hoopt dat na het lezen van dit boek mensen meer begrip krijgen voor mensen met een beperking. 
Ik vind Beperkt en toch genieten een mooi en duidelijk boek. Een mooie boodschap. Al heb jij een chronische ziekte toch kun jij nog van de dingen in het leven genieten. Een aanrader voor iedereen, of je nu ziek of gehandicapt bent of niet.

Over de auteur Frans Claessens

Frans is geboren op carnavalszondag. Na enige tijd, bleek dat de schrijver spasme had, en er daarom ook een boek over wilde schrijven. Ook wilde Frans via Leven met beperkingen laten zien, wat men met deze ziekte in het leven vaak nog kan. De schrijver heeft zelf een lagere school goed doorlopen, op een L.T.S. drie verschillende diploma’s gehaald en het middenstandsdiploma in één jaar, in de avonduren. Hij heeft tot zijn 50e jaar met plezier gewerkt en daarna ging het door zijn spasme niet meer. De schrijver is nu woonachtig in Helmond te Noord-Brabant.

Informatie 

Titel           Beperkt en toch Genieten
Auteur       Frans Claessens
ISBN         9789492212238
Uitgeverij Oostland 

Bestel online knop

 

 

Beperkt en toch genieten
Beperkt en toch genieten
Score 4.6 van 5 sterren.
€15,95
Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

 

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.