Beter van wel, Jeffrey Wijnberg

JeffreyWijnberg
JeffreyWijnberg

Nog meer provocatieve psychologie

In vervolg op Beter van niet nu opnieuw drie titels gebundeld:

Het neurotisch handboek

Psychologische zelfhulpboeken prediken het geluk en hoe de mens vol zelfvertrouwen en succesvol kan zijn. Met Het neurotisch handboek wil Wijnberg een lans breken voor iedereen die liever lijdt en strijdt dan zich laat bekeren door de religie van de positivo’s. Met goed doordachte twijfeltechnieken en zelfondermijnende inzichten laat hij zien hoe het postmoderne geluksstreven de nek kan worden omgedraaid.

Dat moet ik nog een plekje geven

Durf je jezelf wel kwetsbaar op te stellen? Kun je je boosheid wel loslaten? Of lukt het je niet om, laten we maar zeggen, echt tot de kern komen? Nee? Geen nood. Ook Wijnberg raakt van het padje als hij geconfronteerd wordt met moderne psycho-blabla zoals ‘leermoment’ en ‘emotionele blokkade’. Hij maakt er korte metten mee en zet de lezer met beide benen op de grond.

De zin van onzin

De mens, het leven en de wereld vormen een doorlopende voorstelling van ongerijmdheden. Wijnberg komt tot de ontdekking dat mensen die kunnen leven met deze tegenstellingen, gelukkiger zijn. Want wie het ongerijmde omarmt, heeft minder frustraties, accepteert makkelijker zijn eigen en andermans tekortkomingen en treedt vaker het leven met een lach tegemoet.

Beter van wel, is geen boek om in een keer uit te lezen. Het staat vol met informatie. Bovendien geeft Jeffrey je altijd veel stof om over na te denken

Over de auteur Jeffrey Wijnberg

Jeffrey Wijnberg is al ruim dertig jaar werkzaam als psychotherapeut. Eerder verschenen onder andere: Hoe erger hoe beter en Beter van niet, en samen met Jaap Hollander Succes is ook niet alles en Provocatief coachen. Vele lezers hebben inmiddels kennisgemaakt met de provocatieve stijl van communiceren die Wijnberg hanteert. Met Sigmund-illustraties van Peter de Wit.

Informatie

Titel           Beter van wel
Auteur        Jeffrey Wijnberg
ISBN          9789463190114
Uitgeverij  Scriptum

Bestel online knop

 

 

Beter van wel
Beter van wel
nog meer provocatieve psychologie
Score 4.0 van 5 sterren.
€7,99
Direct beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Beter van wel
Beter van wel
nog meer provocatieve psychologie
Score 4.0 van 5 sterren.
€17,50
Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.