Bink, Nathalie Kokke

Bink, Nathalie KokkeSantillian vecht sinds jaar en dag tegen de demonen in zijn hoofd. Zijn heil zoekt hij in drank en drugs, zodat hij zijn verleden en de harde realiteit van het zwerversbestaan kan vergeten. Bink neemt je mee in zijn wereld van drank, seks, drugs, en de spoken uit zijn verleden.

Zijn vader heeft hem geen liefde gegeven. Ouders  moeten  hun  kind beschermen. Maar de vader heeft zijn zoon zwaar beschadigd. Hij heeft hem keer op keer laten weten dat hij niets is.  Bink is een object en het bezit van anderen. Als iemand dit zo vaak tegen je zegt dan ga je dit ook geloven. Hij heeft het gevoel dat hij al zijn vrienden pijn doet.  Hij voelt zich een slecht mens en heeft last van psychoses. Bink voelt zich de Judas, de verrader. Hij denkt dat hij schuldig is en dat hij levens kapot maakt.
Vrienden willen hem helpen maar ze voelen zich vaak machteloos. Bink moet leren beseffen dat hij  niet de dader is, maar het slachtoffer. De monsters uit zijn verleden blijven hem achtervolgen. Als hij even denkt een moment van rust te hebben zijn ze er weer, ze fluisteren maar gaan steeds harder roepen. Na het maken van enkele foute beslissingen besluit Binks oude klasgenoot, Hugh Shepard, hem een kans op een beter leven te geven: een leven zonder verdovende middelen. Bink houdt van hem maar kan de gevoelens niet toelaten. Kan er nog wel iemand van hem houden. Hij trekt de liefde aan maar stoot Hugh ook weg. Toch wil Hugh alles voor Bink doen om hem te helpen. Hij wil het vertrouwen van Bink winnen. Bink is te vaak misbruikt en kan niet intiem met hem worden, het heeft tijd nodig. Iedere keer als Hugh dichtbij wil komen liggen de monsters uit het verleden weer op de loer.
Bink denkt dat drank en drugs de middelen zijn die hem helpen om verder te gaan. Hij vraagt zich af of hij dan wel moet stoppen. Steeds twijfelt hij of Hugh echt van hem houdt. Wat moet een goed opgeleide man met een junk in huis? Lukt het Bink om verder te gaan met Hugh en zijn spoken en monsters onder controle te krijgen?

De roman heeft mij diep geraakt. Drank, drugs, misbruik, seks, psychoses, allerlei onderwerpen komen aan de orde, Nathalie heeft zich erg  goed verdiept in alles.  Ze  zet de lezer aan het denken. Nathalie  kan heel beeldend schrijven. Ik ben van Bink gaan houden. Een absolute aanrader.

CPR steunt de stichting Het Vergeten Kind

Nathalie kwam met het idee om stichting Het Vergeten Kind te steunen en aangezien uitgever Rianne Lampers net als zij begaan is met het lot van vergeten kinderen, belooft de uitgeverij een donatie te doen van € 250,= voor iedere 500 exemplaren van de roman die verkocht worden.

Nathalie Kokke (1986) is illustratrice, met een grote interesse in psychologie, in het bijzonder geestesziekten. Zij debuteert met de roman Bink, waarin zij de lezer meeneemt in een wereld waar men liever over zwijgt, dan praat.

Informatie

Titel                 Bink
Auteur           Nathalie Kokke
ISBN               9789491300325
Uitgeverij     CPR

Bestel online knop

 

 

Bink
Bink
Score 4.8 van 5 sterren.
€6,-
Direct beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Bink
Bink
Score 4.8 van 5 sterren.
€15,50
Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.