Blik op scherp, Ralf Habets

Ralf Habets
Ralf Habets (foto gemaakt door Renske)

100 en één gedachten uit het leven van een blinde.

Blik op Scherp, dat is de titel van het boek van Ralf Habets uit Sittard. Daarin beschrijft hij waar hij als blinde tegen aanloopt, soms zelfs letterlijk. Ralf Habets, geboren op 10 december 1980 in Geleen verhuisde naar Grave omdat hij zeer slechtziend ter wereld kwam. Daar volgde hij de lagere school en de vervolgopleidingen in een internaat. Later ging hij, inmiddels blind geworden, voor zijn voormalige school werken.

De kantoren van de Koninklijke Visio in Grave werden gesloten. Gelukkig kon Ralf weer in zijn geboortestreek gaan werken. Ralf ging in Sittard wonen. Dat was fijn voor hem, maar ook lastig. Hij ging een eigen huis kopen en moest nu zelf zijn leven vorm gaan geven. Het huis van Ralf is mooi ingericht. Hij kan het zelf  niet zien maar hij wil dat zijn visite, ziet dat hij mooi woont. Door al de veranderingen, kwamen er vragen. Wie ben ik? En wat wil ik met mijn leven.?

Het leven van Ralf was erg druk. Toch ging hij columns schrijven. Deze kun je lezen in Blik op scherp. Natuurlijk komt hij als blinde heel veel tegen in zijn leven. Hij schrijft hier heel vlot over. Het is beslist geen tranentrekker. Ralf bespreekt de praktische zaken maar ook gevoelige onderwerpen gaat hij niet uit de weg.

Erg mooi vind ik het stukje communicatie met dieren. Ralf heeft al vanaf zijn kinderjaren een bijzondere band met dieren. Met veel liefde schrijft hij over paarden. En Ralf heeft gelijk, als jij lief bent voor een dier, is die dat ook voor jou.  Zo werkt dat meestal ook met mensen. Ralf kan niet alleen mooi schrijven.
Hij kan ook leuk vertellen. Luister maar, naar dit leuke gesprek.

Ik vind Blik op scherp, in een woord prachtig. Zijn blik is zeker scherp en hij schrijft met een lach en een traan. Ik ben er stil van.

Informatie

Titel                  Blik op scherp
Auteur              Ralf Habets
ISBN                9789079226399
Uitgeverij      Leon van Dorp

Bestel online knop

 

Blik op scherp
Blik op scherp
100 en één gedachten uit het leven van een blinde
€17,50
Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

[wp_ad_camp_1]

Eén antwoord op “Blik op scherp, Ralf Habets”

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.