Bloed, zweet en tranen, Diederick Koopal

Bloed, zweet en tranenHij was mateloos populair, en veel mensen hebben hem nog gekend. De film laat een waarheidsgetrouw beeld zien van deze volkszanger. De film gaat over drie belangrijke fases in Hazes leven: zijn jeugd in de jaren 60, de jaren 80 en zijn doorbraak en zijn laatste levensjaar. Martijn Fischer speelt geweldig als Andre Hazes, de gelijkenis met Hazes is treffend en hij speelt met verve Andre Hazes. Bloed zweet en Tranen is een bijzonder mooie film ook voor mensen, zoals wij die nooit fan zijn geweest van Andre Hazes, het handelt over het leven van een markante persoonlijkheid.

Het Verhaal

In de film worden de drie belangrijkste fases uit zijn leven verteld; zijn rauwe jeugd en als Johnny Kraaijkamp Andre Hazes ontdekt op de Albert Cuypmarkt, in de zestiger jaren. Zijn doorbraak als zanger en de ontdekker van levenspop in de jaren ’80 met de hits als Zeg Maar Niets Meer, Een Beetje Verliefd en Ik Meen ‘t en zijn moeizame laatste maanden in 2004. Al deze jaren lopen door de film heen, echter dit is niet storend maar werken spanning verhogend. In de laatste fase voor zijn dood worstelt hij met zijn heftige verleden, zijn verslechterde gezondheid en de angst voor wat hem te wachten staat. Zal hij, dé volkszanger van Nederland, nog één keer schitteren in een uitverkochte Arena?

‘Bloed, zweet & tranen’ is een duister drama met een paar zeer moeilijk te verteren stukken. Automatisch ballen je handen tot vuisten als de kleine Andre zwaar mishandelt wordt door zijn vader.Het voelt dan ook als je Andre Hazes ziet optreden in het Concertgebouw en met “Zeg maar niets”hem ziet wraak nemen op zijn vader, die geslagen het concertgebouw verlaat. Ook als niet fans kregen wij een brok in de keel van zijn woedende machteloosheid om nog één keer te schitteren in de Arena in zijn geliefde Amsterdam maar dat het haast onmogelijk wordt doordat zijn oren niet meer goed kunnen horen. De scenes in de jaren 80 zijn wat vrolijker en luchtiger van toon vanwege de typische kledingstijl en vreemde kapsels.

Bloed, zweet en tranen is een zeer boeiende film geworden waar je met genoegen naar blijft kijken tot aan het einde.

Rolverdeling:

Martijn Fischer André Hazes
Hadewych Minis Rachel Hazes
Fedja van Huêt Tim Griek
Matheu Hinzen André Hazes – 8 year
Raymond Thiry Joop Hazes
Marcel Hensema Johnny Kraaijkamp
Barbara Sobels Miep Hazes
Eric Corton Karel

Informatie Film/dvd

Titel: Bloed, zweet en tranen
Regisseur: Diederick Koopal
EAN: 2750040829724
Uitgever: A-film

Bestel online knop

 

 

Bloed, Zweet en Tranen
Bloed, Zweet en Tranen
Score 4.5 van 5 sterren.
€8,50
Op voorraad. Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Bloed Zweet & Tranen (Blu-ray)
Bloed Zweet & Tranen (Blu-ray)
(Blu-ray is niet afspeelbaar in normale DVD-spelers!)
Score 4.5 van 5 sterren.
€12,49
1 - 8 dagen
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.