Boekenweek 2017

Boekenweek 2017Van 25 maart tot en met 2 april is het weer Boekenweek 2017, 10 dagen na de verkiezingen. Vorig jaar starten we met de Boekenweek ons vernieuwde boekenblog, Blije Boekenwurm. We houden nog steeds van lezen en beschrijven hier op dit blog de boeken die we lezen. Maar als lezers kunnen we ook genieten van de aandacht voor het boek zoals de Boekenweek. En we brengen dan ook vaak een bezoekje aan een echte boekhandel. Grand Theatre Breda is  een  prachtige rijksmonument dat voorheen diende als theater en bioscoop en is sinds half december 2015 in gebruik als boekhandel. 

 Dit jaar staat de Boekenweek bol van activiteiten. In de Boekenweek staat literaire (non-) fictie centraal. Elke Boekenweek heeft een thema. Dit jaar is het thema Verboden Vruchten.

Boekenbal

Op vrijdagavond 24 maart vindt in Paradiso het Boekenbal plaats. Voor deze feestelijke en traditionele opening van de Boekenweek 2017 wordt Paradiso omgedoopt tot de Hof van Eden! De 82ste Boekenweek staat in het teken van verleiding onder het motto Verboden vruchten.

De opening van de Boekenweek is meestal in de Amsterdamse Stadsschouwburg, dit jaar wordt hiervan afgeweken en vindt het plaats in Paradiso. Directeur van de CPNB, Eppo van Nispen: “We wilden zelf een verboden vrucht plukken en door het Boekenbal in Paradiso te laten plaatsvinden, een voormalige kerk en voormalig krakersbolwerk van hippies, doen we dat. De verleiding van al het ondeugende dat daar plaatsvond konden we niet weerstaan! Het wordt een bijzonder verleidelijk bal.”

Boekenweekgeschenk

Herman Koch schrijft dit jaar het Boekenweekgeschenk, Makkelijk leven. Herman Koch is bekend als televisiemaker maar hij brak als schrijver door met Het diner. Zijn meest recente roman is Geachte heer M.
Connie Palmen schreef het Boekenweekessay 2017: De zonde van de vrouw. In 2016 won Palmen de Libris Literatuur Prijs voor haar in 2015 uitgekomen roman Jij zegt het.

Gratis reizen

Net als voorgaande jaren kan er weer gratis met NS gereisd worden met het Boekenweekgeschenk Makkelijk leven (ook met de e-book-versie). Dit jaar op: zondag 2 april 2017. Wie weet ontmoet je die dag conducteur Herman Koch zelf in de trein.

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.