Brigitte, Guido Bindels

BrigitteBrigitte wordt geboren met microcefalie.
Dit is een afwijking van het centrale zenuwstelsel waarbij de schedelomvang te klein is. Hierdoor ontwikkelen de hersenen zich niet goed waardoor de schedel ook kleiner blijft. Vaak is er sprake van een verstandelijke beperking. De artsen in het ziekenhuis hebben geen vertrouwen in de toekomst voor Brigitte. Maar de ouders nemen Brigitte mee naar huis en willen voor haar zorgen.

Zij zien haar niet alleen als een ‘medisch geval’, ze is hun meisje. Hun dochter kan niet staan, rechtop zitten of praten. Ze kan niet zelfstandig eten of drinken en heeft 24/7 zorg nodig. Marion en Guido hebben het zwaar, maar Brigitte straalt als een zon en dat geeft ze kracht. De relatie van Marion en Guido loop stuk. Ondanks de scheiding blijven ze samen voor Brigitte zorgen. Het zonnige meisje schept een onvoorwaardelijke band. Ook de andere kinderen Roger en Suzanne vragen om aandacht. Later hoort Guido dat ze altijd de liefde van hun zusje hebben gevoeld. Ze hebben veel van haar geleerd en een fijne jeugd gehad. Met de gezondheid van Guido gaat het ook niet altijd naar wens. Maar Guido vecht door.
Een pasfoto wordt afgekeurd die omdat het meisje te veel lacht. Iemand met een handicap past niet in het systeem of deze maatschappij. De bankrekening van het lieve lachende meisje wordt geblokkeerd omdat ze niet zelfstandig haar handtekening kan zetten. Regels zijn regels. Zowel bij banken als bij de overheid. De overheid laat Brigitte zelfs weten dat solliciteren naar een baan toch wel zinvol is?
De kosten lopen hoog op omdat er steeds minder wordt vergoed. Diep in zijn hart weet Guido dat hij niet het eeuwige leven heeft. Marion en hij worden ook ouder. Maar hij moet er niet aan denken om Brigitte ergens anders naar toe te brengen. Toch komt er een moment dat hun meisje ergens anders gaat wonen. De zorgen worden er niet minder om. Maar ze krijgen er veel rijkdom voor terug.

We zijn rijker geworden door de bijzondere liefde Die jij elke keer weer in ons leven brengt. We houden van jou!

Dit boek heeft me diep geraakt. Het gaf me ook een warm gevoel. Guido kan beeldend schrijven. Brigitte kan iedereen met haar lach betoveren. Iedereen moet dit juweeltje lezen.

Informatie

Titel                    Brigitte
Auteur              Guido Bindels
ISBN                  9789089547422
Uitgeverij       Elikser

Bestel online knopOok verkrijgbaar in de webshop van Elikser met gratis verzending

 

Brigitte
Brigitte
Score 4.5 van 5 sterren.
€18,95
Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.