Challenge, Annemarie Bon

ChallengeHoe ver wil je gaan?

Jens moet drie weken met zijn moeder en zijn broertje Tommie naar het toeristische Torremolinos. Hij wordt hier  niet vrolijk van.
Bovendien mist hij zijn vader. Hij kan er met zijn moeder niet over praten.
De dood van zijn vader loopt als een rode draad door dit prachtige boek.
Op vakantie maakt hij al snel vrienden. Broer en zus, Frank en Sofie. Jens heeft  een oogje op Sofie. Maar Sofie hangt heel erg aan haar broer.

Later komt ook de vriend van Jens, David. Hij wil ook mee met zijn vriend en Frank en Sofie.
David ziet Sofie wel zitten, maar soms lijken dingen en mensen anders dan ze zijn. Maar daar komen de jongens nog wel achter. Op dit moment  wil Jens graag met zijn vrienden verder.
De ouders vinden het goed, dus daar gaan  ze. De moeder van Jens, heeft zo haar vraagtekens. Jens heeft de dood van zijn vader nog niet verwerkt. Jens heeft een brief van zijn vader, maar dat weet zijn moeder niet.  Hij, Jens, durft de brief niet te lezen en de lezer wordt nieuwsgierig. De vrienden gaan naar een Spaans natuurgebied. Jens wordt uitgedaagd om spannende dingen te doen. Hij moet steeds vaker aan zijn vader denken.

Het is allemaal spannend, totdat zijn leven op het spel komt te staan. Willen jullie weten of het goed afloopt met Jens? Ziet hij zijn broertje en moeder weer terug? En wat staat er allemaal in die brief? Lees het in de spannende en mooi verhaal.

Challenge is bedoeld voor jongeren van 12 jaar en ouder. Het is lekker vlot geschreven ondanks de heftige thema’s. Ik ben volwassen, maar ik heb er van genoten. Het is in een woord prachtig. 

Over de auteur Annemarie Bon

Annemarie Bon was biochemisch analiste, freelance journalist bij het Brabants Dagblad en hoofdredacteur van het kinderblad Taptoe, maar als jeugdboekenschrijfster vond zij pas echt haar draai. Challenge is haar zesde jeugdroman. Haar boeken zijn populair bij middelbare scholieren; Free run was genomineerd voor de Jonge Jury,

Informatie

Titel             Challenge
Auteur      Annemarie Bon 
ISBN         9789048842643
Uitgeverij Moon

Bestel online knop

 

Challenge
Challenge
hoe ver wil je gaan
€7,99
Direct beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Challenge
Challenge
Hoe ver wil je gaan?
€13,95
Uiterlijk 21 februari in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

[wp_ad_camp_1]

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.