Cirkels, Martin Vansteenkiste

Cirkels Mijmeringen van een reiziger 

Wat maakt iemand tot een reiziger? Zijn filosofische reflecties  inherent aan het reizen? Zou een nomadisch leven niet dezelfde bespiegelingen kunnen leiden?

Toen ik dit boek kreeg, had ik mijn vraagtekens. Toch denk ik altijd veel na over het leven en wat er allemaal op je pad komt. Ik zie het leven ook als een cirkel en soms komen dingen terug, of moeten ze zo zijn. In dit boek, zien we de mens, achter de reiziger. Die reiziger beleeft allerlei dingen. Soms is hij blij, of hij twijfelt over dingen. De reis gaat verder en soms is de reiziger, eenzaam. Maar de reiziger is van overtuigd, dat dit de weg is die hij moet gaan. Ik herken dit wel een beetje. Soms gaan dingen in het leven zoals ze moeten gaan. Of er komt iets op je pad, dat is geen toeval, dat moest zo zijn.

Cirkels is niet het klassieke reisverhaal. Het is ook geen reisverslag die de lezer meeneemt op een mooie reis. De ondertitel zegt het eigenlijk al, het gaat om  mijmeringen van een reiziger. Die kunnen ook mooi zijn en de foto’s van de reis zitten in je hoofd en hart. Het zijn verzamelde indrukken, die door de jaren heen zijn opgeschreven. De verhalen hebben allemaal te maken met de mens die onderweg is. In je leven kom je heel veel tegen. De verhalen hebben allemaal hun eigen klank, hun eigen gevoel. Soms beschouwend, of de toon is luchtig, of ernstig. Noem het kleine openbaringen uit de ziel van iemand die 35 jaar de wereld heeft afgereisd.

Ik vond het lastig om in Cirkels te beginnen. Maar het is ook geen leesboek. Het is ook geen boek om in een keer uit te lezen. Ik heb iedere keer er een klein stukje uit gelezen en ik zal het vast nog een keer lezen. 

 Over de auteur Martin Vansteenkiste

Martin Vansteenkiste  (1960) debuteerde in 2014 met Katvis. In 2015 werd het herwerkte jeugdverhaal Quetzal gepubliceerd. Net als musiceren en fotograferen, is ook schrijven een van zijn grote passies. Het stelt hem in staat om als ‘eeuwige afwezige’ zijn onbekende wereld met anderen te delen. De laatste jaren pendelt hij vooral tussen België en Oeganda, zijn tweede thuisland en tevens de plek waar veel van zijn creatieve aspiraties vorm krijgen. Zijn derde boek Cirkels. Mijmeringen van een reiziger (2017) is het resultaat van meer dan 30 jaar reizen en leven.

Informatie

Titel                  Mijmeringen van een reiziger
Auteur            Martin Vansteenkiste
ISBN               9789491144561 
Uitgeverij     Beefcake Publishing

Bestel online knop

 

 

Cirkels
Cirkels
mijmeringen van een reiziger
€11,-
1 - 8 dagen
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.