Ciske de Rat, de musical

Ciske de RatWie kent niet “Ik voel me zo verdomd alleen” onlosmakelijk verbonden met Danny de Munck en zijn optreden in de film Ciske de Rat. We bezochten opnieuw de musical met muziek van Hennie Vrienten. Ciske de Rat,  de Musical is gebaseerd op de boekentrilogie van Piet Bakker. De musical vertelt niet alleen het beroemde verhaal van Ciske, het jochie met een hart van goud en zijn brutale streken, maar ook hoe het Ciske vergaat als volwassen man.  Daarin wijkt de musical af van de film.

Het verhaal

Ciske (Vrijmoeth), bijgenaamd de rat, is een moeilijk opvoedbaar kind. Hij komt met allerlei instanties in aanraking met wat wij nu jeugdzorg noemen. Een Amsterdams straatschoffie, die de regels aan zijn laars lapt maar met een hart van goud. Ciske komt niet uit een warm gezin, hij heeft een slechte band met zijn moeder. Zijn moeder laat hem werken in het cafe van haar geliefde. Vader Vrimoeth is zeeman en vlucht voor zijn huwelijk en zijn verantwoordelijkheid. Vader Vrijmoeth wordt opnieuw verliefd op tante Jans. Met tante Jans krijgt Ciske een moederfiguur in zijn leven. Met zijn schoolmeester Bruijs heeft hij ook een goede band. Toch kan ook Bruijs niet voorkomen dat het mis gaat. Als  Ciske’s goede vriend Dorus overlijdt en als zijn moeder dat belachelijk maakt en een het boek verscheurd wat Ciske van Dorus heeft gekregen gaat het mis. In een vlaag van woede brengt Ciske zijn moeder om het leven. In de musical schitterend gebracht met het lied “Die ene seconde“.

Ciske wordt veroordeeld en moet naar een opvoedingsgesticht. In het derde deel van de trilogie van de boeken moet Cis, de man als soldaat naar de Grebbeberg om ons land te verdedigen tegen de Duitsers. Daar wordt hij verwond. In de musical is het verhaal van het laatste deel van de boeken door het verhaal van de film geweven. je ziet steeds afwisselend de kleine Ciske en de grote Cis die nog steeds met zichzelf worstelt en door die ene seconde uit zijn verleden.

in de musical kruipt Danny de Munck nog eenmaal in de huid van Cis de man. de musical kan je nog steeds ontroeren vooral de akte voor pauze geeft je een brok in je keel. De musical is zeer zeker een bezoek waard.

Bestel online knop

 

 

Ciske de Rat De Musical - Castalbum
Ciske de Rat De Musical - Castalbum
Score 4.7 van 5 sterren.
€18,99
6 - 7 dagen
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Ciske De Rat
Ciske De Rat
Score 4.7 van 5 sterren.
€18,99
Op voorraad. Voor 12:00 uur besteld, dinsdag in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Ciske de rat trilogie
Ciske de rat trilogie
Score 4.8 van 5 sterren.
€9,25
4 - 5 dagen
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.