Coco kan het! Loes Riphagen

Coco kan hetVandaag is een grote dag.
Alle kleine babyvogels gaan voor het eerst vliegen
Een nieuw en heel eigen prentenboek van de bejubelde Loes Riphagen. 
Ik keek uit naar dit mooie kinderboek.

Kleine vogeltjes worden groot. Ze moeten zelf gaan vliegen.
Maar Coco durft niet. Ze is bang om te vallen. Of wat als een kat haar te grazen neemt. Maar ja, als ze wel gaat vliegen kan ze samen met haar vriendjes mooie vormen vliegen. Tsja, maar ze durft haar vleugeltjes niet uit te slaan.
Moeder stelt Coco gerust. Maar moeder is ook niet flauw, Coco moet  de lucht in. Ze moet gewoon haar vleugeltjes uitslaan en dan gaat de rest vanzelf.
Is Coco klaar om haar vleugels uit te slaan? Ze is een vogel, en vogels moeten vliegen, toch? En als ze vliegt, kan ze naar haar eigen eten op zoeken.
En ja hoor daar vliegt de kleine vogel, vrij in de lucht. Maar ze moet wel stoppen met vliegen, want haar vleugeltjes worden moe.
Coco kan het! 
Lees ook Kat en vis
En  Kreukel
 
 
Coco kan het! Is een erg mooi boek. Het is lief en soms grappig. Erg leuk om samen met je kind te lezen. En natuurlijk naar de mooie illustraties kijken.
.
 

Meer over de auteur Loes Riphagen

 
Loes Riphagen (1983) groeide op in Oene, een piepklein boerendorpje op de Veluwe. Ze studeerde in 2007 af aan de Kunstacademie in Rotterdam. Haar debuut Slaapkamernachtdieren ontving lovende kritieken, was genomineerd voor de Kinderboekwinkelprijs 2009 en de vertaalrechten zijn verkocht aan Duitsland. Haar boek Huisbeestenboel is verkocht aan Duitsland en de Verenigde Staten, en won de Vlag & Wimpel van de Penseeljury 2010.
 

Informatie

Titel                   Coco kan het!
Auteur             Loes Riphagen         
Illustraties     Loes Riphagen
ISBN                9789025771928
Uitgeverij     Gottmer
 
Bestel online knop
 
 
 
 

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.