Daar waar de rivierkreeften zingen, Delia Owens

Daar waar de rivierkreeften zingenMoeras is niet hetzelfde als drasland. Moeras is een oord van licht, waar gras in het water groeit en het water overloopt in de lucht. Traag meanderende stroompjes voeren de bol van de zon met zich mee naar zee en langpotige vogels verheffen zich met een onverwachte gratie, alsof ze niet op vliegen zijn gebouwd, tegen het achtergrondgeraas van ontelbare sneeuwganzen.

Een jonge vrouw in de wildernis van het diepe zuiden van Noord-Amerika

Kya Clark is in haar eentje opgegroeid in het moeras van Barkley Cove in North Carolina, afgesloten van de bewoonde wereld. Ze is door iedereen in de steek gelaten. De natuur is nu haar enige vriend. En in het moeras heeft ze gezelschap de meeuwen en reiger.. Om zichzelf te onderhouden ruilt ze vis, en groenten uit haar moestuin voor andere levensmiddelen. Ze voelt zich er thuis, beschouwt de natuur als haar leerschool.

Kyra is op zichzelf aangewezen. Ze leert om te overleven in de schoonheid van de natuur. Kyra kan goed voor zichzelf zorgen, maar ze is wel alleen. Ze mist een arm om zich heen. Ze wil liefde en warmte. Hoe moet ze nu verder? Er moet meer zijn voor Kyra. Ze is nooit met iemand samen en durft contact aan te gaan. Wie kan ze nog vertrouwen? Mensen hebben haar keer op keer alleen gelaten. Dan ontmoet Kyra twee jongemannen uit de stad. Een andere wereld gaat voor haar open. Kan ze deze mannen wel vertrouwen?

Of ligt er ook nog wat anders op haar weg. Wanneer een van hen dood wordt gevonden, valt de verdenking op Kya.
Maar wat is er precies gebeurd?
Niet alleen de rivierkreeften zingen, maar mijn hoofd en hart zingen ook. Delia neemt je mee in de natuur. Een prachtig verhaal.

Informatie

Titel                 Daar waar de rivierkreeften zingen
Auteur            Delia Owens
ISBN                9789044358902
Uitgeverij       The house of Books

Bestel online knop

 

 

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.