Dansen in het donker, René Appel

Dansen in het donkerInge twijfelt , al ruim een uur. Er zijn twee mogelijkheden: naar bed gaan of hier in de huiskamer blijven  wachten tot Andreas terugkomt. Haar pogingen om hem tegen te houden bleken vruchteloos. Ze kon praten tot ze een droge mond en een schorre keel had, maar tegenover zijn doven mansoren  was het verspilde moeite. Hij  zei vrijwel niets, maar aan die zwijgzaamheid  was ze gewend, zeker de laatste twee, drie jaar. ‘Het is dus afgelopen.’ Zo vatte hij het samen. ‘Voorgoed afgelopen.’

 Inge is getrouwd en moeder van twee puberzonen, Finn en Olaf. Haar man komt plotseling om het leven. Inge probeert de jongens zo goed mogelijk op te voeden. Dat valt niet mee, want privé heeft ze ook wel het een en ander te verwerken. Een vriend blijft haar lastig vallen. Ze hadden een relatie en hij vindt dat ze elkaar weer vaker moeten ontmoeten. Maar na de dood van haar man, wil Inge niets meer van hem weten. Dit kan hij niet begrijpen.

Finn is eigenlijk heel zijn leven al zoekende. Maar nu wil hij zich bekeren tot de Islam.
Hij heeft een vriend Khalid, een vriendelijke jongen. Of is het de schijn die bedriegt?
En wat is er toch met die rode rugzak aan de hand? Wat is er gebeurd met die pont aan het IJ. Een grote knal en overal vuur, Gewonden en doden, het is verschrikkelijk. Inge heeft een hoofd vol zorgen.
Olaf wil weten wat er precies met zijn moeder en haar ex-liefde aan de hand is. Dit heeft grote gevolgen.

Soms zijn er spoken in de slaapkamer van Inge. Ze dansen in het donker naast haar bed. Ze proberen haar van alles in te fluisteren. Ze praten tegen elkaar in en proberen elkaar te overstemmen. Haar hoofd zit vol met vragen.
Inge houdt van de jongens. Maar hoe ver moet ze gaan om ze te beschermen?

Ik vind Dansen in het donker erg mooi. Het is spannend en er zitten actuele onderwerpen in het verhaal.. Het zet de lezer aan het denken. Het boek is uit, maar het zit nog in mijn hoofd.
Een absolute aanrader.

René Appel (1945) behoort al meer dan 30 jaar tot de top van de Nederlandse thrillerauteurs. Hij won de Gouden Strop twee keer – Met De derde persoon en Zinloos geweld – en werd er talloze malen voor genomineerd. Grote successen behaalde René Appel met Schone handen, De advocaat, De kortste nacht en Verzwegen. In totaal zijn bijna een kwart miljoen exemplaren van zijn boeken verkocht in Nederland. De thriller Schone handen is in 2015 verfilmd met Jeroen van Koningsbrugge en Thekla Reuten in de hoofdrollen. Op bol.com vind je alle boeken van Rene Appel, waaronder het nieuwste boek van René Appel.

Informatie

Titel                 Dansen in het donker
Auteur          René Appel 
ISBN             9789026345661
Uitgeverij   Ambo/Anthos

Bestel online knop

 

 

Dansen in het donker
Dansen in het donker
Score 3.3 van 5 sterren.
€12,99
Direct beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Dansen in het donker
Dansen in het donker
Score 3.3 van 5 sterren.
€20,99
Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending!
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.