Da’s gek, Danielle Braun

Das's gekEen antropologische kijk op ‘normaal’

Hoe vaak had jij vandaag al een oordeel ergens over? Vond je iets raar, of ongewoon? In Da’s gek neemt Danielle Braun je mee op reis en laat je met de blik van een antropoloog kijken naar werk, relaties en zelfs naar wat we tussen de lakens doen. Daarbij betoogt ze dat ‘normaal’ soms best gek is, en ‘gek’ soms behoorlijk normaal.

Om eerlijk te zijn denk ik dat weleens. Dat is ook gek. Maar wie ben ik om iets gek te vinden. Wie weet vinden mensen ook iets gek aan mij? En wat is gek?
Danielle geeft de lezer levenslessen. Dit doet ze met antropologische levenslessen, met daarbij prikkelende, reflectieve vragen.
Ze schrijft over verschillende culturen. Danielle zet de lezer aan het denken. Wat hier normaal is kan ergens anders ‘gek’ zijn.
Mede door haar verhalen ben ik wel anders gaan denken.
 
Waarom is het trouwens gek om je hond op te eten? En een varken normaal?
Danielle laat ons zien dat je kunt leren van andere mensen en culturen. Hier in Nederland zijn de kledingvoorschriften weer anders dan in een nader land.

Danielle weet er heel veel vanaf. Ze kan niet alleen mooi schrijven. Maar ook erg leuk vertellen. Het onderwerp lijkt nogal taai. Maar als zij gaat spreken, valt het allemaal wel mee. Danielle heeft een open kijk op alles en laat ons ook meekijken.
Ik vind het een boeiend onderwerp, Maar erg lastig om te bespreken. Maar dat is niet gek. Ik vind dat heel normaal. Ik ben immers geen antropoloog. Maar ik heb wel veel geleerd van dit boek.

Luister hier naar het leuke gesprek over haar boek.

Ik vind Da’s gek een boeiend boek. Het ziet er prachtig uit. In het boek staan mooie foto’s, dat maakt alles leuker. Het is geen boek om in een keer uit te lezen. Maar zeker een aanrader om af en toe in te kijken.

Danielle Braun

Danielle Braun is corporate antropoloog en expert op het gebied van organisatiecultuur en leiderschap. Haar boek De Corporate Tribe werd uitgeroepen tot Managementboek van het Jaar 2016.

Informatie

Titel                Da’s gek
Auteur          Danielle Braun
ISBN             9789492495358
Uitgeverij   Water

Bestel online knop

 

Da's gek
Da's gek
Een antropologische kijk op 'normaal'
Score 1.0 van 5 sterren.
€24,95
Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis
Gratis verzending!
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.