Dat stomme boek, Tiny Fisscher

Dat stomme boekDit is het stomste boek dat je ooit in je handen hebt gehad. Het is zo stom dat het maar de vraag is of je het überhaupt moet lezen. Als je dat dan toch doet, kun je niet zeggen dat ik je niet heb gewaarschuwd. Een stommer boek bestaat er namelijk niet, echt niet, ik zweer het je…

Ivan is 15 jaar. Hij  zit in een ‘afkortingenklas’, zijn klasgenoten hebben ADD, PDD-NOS, OCD., of ADHD. Zelf heeft hij ook ADHD. Hun docent heeft een onmogelijk jaarproject bedacht: ze moeten een boek schrijven.
Klasgenoot Babs, is dyslectisch en weet het ook even niet. Hoe moet zij dit doen.
Ivan  weet hij al wel de titel voor zijn boek. Dat stomme boek. Maar ja, wat moet hij nu gaan schrijven? Hij besluit dat  hij een paar dagen uit zijn eigen leven gaat vertellen. Zijn  verhaal gaat over hoe hij samen met zijn moeder en zusje op zoek is gegaan naar zijn plotseling verdwenen vader. Zijn vader neemt wel vaker de benen.  Dus dit boek heb je aan de vader van Ivan te danken. Zijn moeder zegt dat Ivan soms dezelfde humor als zijn vader heeft.
Ivan heeft zoiets, als dit het enige is vind ik het geen probleem. 
Ivan en zijn zusje,  kibbelen tijdens de reis. Maar ze vinden elkaar ook lief.
Ivan neemt je mee naar Berlijn. Samen met zijn zusje en moeder beleeft hij spannende avonturen. Zijn gedachten maken grote sprongen. Als lezer ren je met hem mee. Toch geeft hij je ook  momenten van rust. Ivan zet je ook aan het denken, wat is er toch aan de hand?
Ivan ontmoet de mysterieuze Engelse Jo en haar hond Max..
In het verhaal zit veel humor. Het lijkt allemaal wel fantasie. Op het einde van het verhaal slaat de werkelijkheid, keihard toe.
 
Kijk hier voor meer boeken van Tiny
 
Een boek met  een lach en een traan. Als lezer voel je dat er meer aan de hand is. Het einde van het verhaal zorgde voor tranen in mijn hart. 
Stom boek? Nee, het is betoverend mooi. Een aanrader voor jong en oud.
 

Over Tiny Fisscher

Tiny Fisscher (1958) is een Nederlandse schrijfster die in 1999 debuteerde met  En dan was ik de prinses. Daarvoor was ze onder andere hostess, schoonheidsspecialiste, aromatherapeut en docente uiterlijke verzorging en massage. I 2014 verscheen een bijzonder project van haar hand, een hertaling van Theo Thijssens beroemde klassieker Kees de jongen. Door de taal op te frissen is het boek nu weer ontsloten voor een heel nieuw publiek, inclusief kinderen vanaf een jaar of tien. Na Kees de jongen is ze ook andere klassiekers gaan hertalen, waar onder Alleen op de wereld, De kleine prins, Oliver Twist, en voor jongeren een romanversie van Romeo & Julia. Stuk voor stuk titels die zeer goed zijn ontvangen. 

Informatie

Titel                  Dat stomme boek
Auteur           Tiny Fisscher
ISBN              9789492844422
Uitgeverij    Droomvallei
 
Bestel online knop
 
 
 
 
 

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.