De Amandelboom, Michelle Cohen Corasanti

De amandelboomIchmad Hamid is elf jaar en woont in de bezette gebieden. Iedereen is daar bang om zijn huis en bezittingen kwijt te raken. Bijna alle mensen vrezen ook voor hun baan. Maar dat is materie. De mensen zijn nog banger om elkaar kwijt te raken. Ichmad is een lieve jongen. Hij heeft een bijzonder talent, heel het dorp is diep onder de indruk van hem. Helaas lukt het hem niet om zijn vrienden en familie te redden. Hij kan ze ook geen veilig leven bieden. Zijn vader wordt gevangen genomen. Hier heeft Ichamad ook mee te maken en hij wordt overspoeld door schuldgevoelens. Heel de familie wordt gevangen genomen en zijn familie raakt alles kwijt. Ichmad is een sterke jonge man en laat de moed niet zakken. Hij wil de woede niet laten overheersen om met zijn pijn en verdriet om te gaan. Hij wil geen haatgevoelens.

De Amandelboom is een mooi en ontroerend verhaal. De lezer volgt het leven van Ichmad als een moedige jongen. Tot een man met een groot hart. Ondanks al het geweld en verdriet verliest hij nooit de hoop op een beter leven.

In dit bijzonder ontroerend verhaal volgen we Ichmads leven van onverwoestbare jongen tot bezielde man die ondanks geweld en verdriet altijd hoop houdt en lief heeft.

Michelle Cohen Corasanti studeerde Midden-Oosten studies aan de Hebrew University in Jeruzalem en aan Harvard University in de VS. Ze is bovendien advocaat internationaal recht en mensenrechten. Michelle woonde in Frankrijk, Spanje, Egypte, Engeland en Israël. Ze woont nu met haar gezin in New York. De Amandelboom is haar eerste roman.

Informatie

Titel            De Amandelboom
Auteur      Michelle Cohen Corasanti
ISBN         9789401601665
Uitgeverij  Xander Uitgevers B.V.

Bestel online knop

De amandelboom
De amandelboom
Score 4.8 van 5 sterren.
€20,99
Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending!
Klik om dit product op bol.com te bekijken

2 antwoorden op “De Amandelboom, Michelle Cohen Corasanti”

 1. ik heb dit prachtige boek ook gelezen.

  mijn review van:
  De Amandelboom:
  Ichmad Hamin een 11 jarige Palestijnse jongen met een enorme talent woont in een bezet gebied. Hij kampt met een enorm schuldgevoel, omdat zijn vader de prijs moet betalen voor iets wat hij heeft gedaan. De conflicten die er heersen tussen de Joden en de Palestijnen en de strijd die men moet leveren om te overleven heeft een enorme impact op het gezin van Ichmad en dorp. Het gezin raakt op een gegeven moment alles kwijt en moeten zich zien te redden met bijna niets. Ichmad en Abbas gaan op zeer jonge leeftijd werken onder zware omstandigheden, maar ze hebben immers geen keus omdat hun vader gevangen is genomen. Op een dag krijg Ichmad een kans die hem wordt aangeboden door de schoolmeester om iets te gaan doen met zijn talent. Deze kans grijpt hij met beide handen aan ondanks het bezwaar van zijn moeder.
  Het boek is verdeeld in fases van het leven van Ichmad. Michelle beschrijft het leven van Ichmad op een manier die aangrijpend, ongelofelijk en hartverscheurend is. Soms moet je het boek even wegleggen om al dit leed tot je door te laten dringen. Maar ondanks alle ellende, leed en tegenslagen laat Michelle ook zien dat ze kunnen lachen en genieten. De boodschap van dit boek is dat men kan samenwerken, ondanks de verschillen die er zijn in geloof en ras.
  Een verhaal dat vraagt/roept om verfilmd te worden, omdat het je aangrijpt en niet makkelijk loslaat.
  groetjes Coenraad

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.