De belofte, Nadine Ahr

De belofteEen waargebeurd verhaal over dementie

Ria en Edwin waren verliefd. Maar de omstandigheden lieten hun liefde niet toe. Als Ria weduwe is en Edwin gescheiden komen ze elkaar een half leven later weer tegen. Dan mag de liefde er zijn en ze besluiten om nooit meer uit elkaar te gaan. Ze halen de verloren jaren in en genieten van hun liefde voor elkaar. Maar dan komt er een einde aan hun gelukkige liefde. Ria gaat tekenen van dementie vertonen.

Ze herkent haar eigen man niet meer en ze begint te schreeuwen als ze hem ziet. Ria is zijn meisje niet meer. Edwin heeft haar om altijd voor haar te zorgen. Haar toestand wordt steeds slechter en Edwin kan niet meer voor haar zorgen. Hij worstelt met die gevoelens, hij heeft haar immers een belofte gedaan. Nadine auteur en kleinkind vraagt zich of je dit iemand kan beloven. Nu ze de werkelijkheid ziet bij haar op en oma heeft ze haar vraagtekens. Een ‘voor altijd’ bestaat niet, hooguit in sprookjes. Bij haar opa en oma is het geen sprookje, maar de harde werkelijkheid. Een zeepbel is uit elkaar gespat, eerlijk en wrang. Edwin verlangt nog naar zijn meisje van vroeger, maar vroeger is voorbij.

Hun kleindochter vertelt het aangrijpende verhaal: over oma, die de greep op de werkelijkheid langzaam kwijtraakt, en opa, die de liefde van zijn leven een tweede keer verliest, ditmaal aan een ziekte die de herinnering aan hun grote geluk definitief vernietigt.
Ik vind het een lief en mooi en triest verhaal. Ik vind het moedig dat Nadine dit met ons deelt. Persoonlijk heeft het mij erg geraakt. De omslag van het boek spreekt al boekdelen voor mij.

Nadine Ahr (Hannover, 1982) studeerde geschiedenis en communicatiewetenschap. Zij ontving het Stipendium voor talentvolle journalisten van de Süddeutsche Zeitung, en werkt als journaliste voor Die Zeit . Een artikel over haar grootouders werkte zij uit tot haar romandebuut, De belofte (2013), waarvoor zij verschillende prijzen ontving, zoals de Deutsche Reporterpreis 2013.

Informatie

Titel               De belofte
Auteur          Nadine Ahr
ISBN             
9789021454870
Uitgeverij     Querido

Bestel online knop

 

 

De belofte
De belofte
een waargebeurd verhaal over liefde en dementie
Score 4.6 van 5 sterren.
€7,49
Direct beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken
De belofte
De belofte
een waargebeurd verhaal over liefde en dementie
Score 4.6 van 5 sterren.
€11,49
Uiterlijk 6 april in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.