De Blikman, Sarah Winman

De blikmanDe onvergetelijke nieuwe roman van Sarah Winman, auteur van de internationale bestseller Toen God een konijn was.

Dit is bijna een liefdesverhaal. Maar zo eenvoudig is het niet. Ellis en Michael sluiten vriendschap op hun twaalfde en lange tijd bestaat het leven van de jongens uit samen fietsen door de straten van Oxford, zichzelf leren zwemmen in de rivier, gedichten ontdekken en de vuisten van hun vaders ontwijken. En op een dag groeit deze vriendschap uit tot iets meer.

 

Dora Judd is zwanger. Ze wint een kopie van het schilderij van Vincent van Gogh. Dit schilderij geeft haar een goed gevoel. De lezer komt hier allemaal achter. Het is ook niet leuk om alles te verklappen.
Zo is daar ook Ellis Judd en zijn jeugdvriend Michael. Ook de ouders na Ellis spelen een rol in dit verhaal. Ellis heeft het niet altijd makkelijk in zijn jonge leven.
Ook Michael maakt verdrietige dingen mee in zijn jonge leven. Dit brengt de jongens samen.

Ellis en Michael  kunnen het goed met elkaar vinden. Er wordt niet echt over gevoelens gepraat, het leven gaat door. Ook de vaders stopten het liever weg dan erover praten.

Lange tijd bestaat het leven van de jongens uit samen fietsen door de straten van Oxford, zichzelf leren zwemmen in de rivier, gedichten ontdekken en de vuisten van hun vaders ontwijken. En op een dag groeit deze vriendschap uit tot iets meer. Tien jaar later is Ellis getrouwd met Annie en is Michael uit het zicht verdwenen. Wat is er in de tussentijd gebeurd? Lees het allemaal in dit betoverende boek.

Ik vind De Blikman een prachtig verhaal. Te mooi om dingen te verklappen. Liefde, verlies, vriendschap, het leven. prachtige onderwerpen.

Over de auteur Sarah Winman:

Sarah Winman groeide op in Essex. Ze volgde een acteursopleiding en speelt sindsdien in het theater, in films en in televisieseries. Ze speelde onder andere in The Discovery of Heaven, met Jeroen Krabbe. Momenteel woont Sarah Winman in Londen. Ze debuteerde met de romanToen god een konijn was, die werd gevolgd door Het laatste jaar van Marvellous Ways en De blikman.

Informatie

Titel                         De Blikman
Auteur                   Sarah Winman
ISBN                      9789492086792
Uitgeverij           Orlando

Bestel online knop

 

De blikman
De blikman
Score 4.5 van 5 sterren.
€9,99
Direct beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken
De blikman
De blikman
Score 4.5 van 5 sterren.
€20,-
Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending!
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.