De buurjongen, Jan Siebelink

De BuurjongenJan Siebelink geeft een beeld van een heel leven en een bijzondere vriendschap.

Naast de familie Sievez woont Henk Wielheesen. Hij is pas elf jaar als hij zijn moeder verliest. De buren vangen hem op. Zijn vader accepteert dat hij er is, maar dat is ook alles. De jongen krijgt geen liefde. Henk is een stille, onzekere jongen. Maar Henk is zeker niet dom. Bij zijn buren voelt hij zich thuis. Henk is geen studiebol en het spreken gaat hem ook niet goed af. Met zijn buurjongen Ruben is hij goed bevriend.

Henk gaat zelf door omstandigheden in de kas van de buurman werken. Hij weet erg veel over plantjes. Het leven van Henk is simpel. Het speelt zich voor een groot deel af op het erf van de buren. Henk voelt zich thuis bij de buren, maar zijn verleden achtervolgt hem. Omgaan met Henk valt niet mee. Zijn hersen werken niet op volle toeren en dit is erg mooi weergegeven in De buurjongen.

De buurjongen is een  erg mooi boek. De beperkingen van Henk en de vriendschap tussen de twee buurjongens is prachtig omschreven. De sprongen in de tijd zijn af en toe een beetje verwarrend. Maar het blijft een prachtig verhaal

Meer over Jan Siebelink

Op 13 februari 1938 geboren te Velp, in de Hertogstraat 15. Na een jaar verhuisden mijn ouders naar Bergweg 17, waar mijn vader een kleine bloemisterij begonnen was. Ik groeide op in een godsdienstig ‘zwaar’ milieu. Mijn vader, na een hemels visioen, had zich aangesloten bij een streng orthodoxe groepering. Omdat hij de christelijke school te licht bevond, bezocht ik de Openbare Lagere school 1, aan de Jan Luykenlaan. Kinderen uit dit protestantse middenstandsmilieu behoorden het verder te schoppen dan hun ouders.

Lees hier meer over Jan Siebelink 

Informatie

Titel              De buurjongen
Auteur       Jan Siebelink
ISBN            9789023468301
Uitgeverij  De Bezige Bij

Bestel online knop

 

De buurjongen
De buurjongen
roman
Score 4.4 van 5 sterren.
€9,99
Direct beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken
De buurjongen
De buurjongen
Score 4.4 van 5 sterren.
€20,99
Op voorraad. Voor 14:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending!
Klik om dit product op bol.com te bekijken

Eén antwoord op “De buurjongen, Jan Siebelink”

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.