De cirkel, Dave Eggers

De CirkelMae Holland gaat bij het grootste mediabedrijf van de wereld, de Cirkel, werken. Haar vriendin Annie heeft er voor gezorgd dat zij kan beginnen op de afdeling klantenservice. De persoonlijke e-mails van de gebruikers, hun sociale media, betalingsverkeer en aankopen zijn met elkaar verbonden door een universeel besturingsprogramma. Dat zorgt ervoor dat iedereen maar één online identiteit heeft.

Een nieuw tijdperk van openheid en gemeenschapszin is aangebroken. Mae deelt overal smiles en frowns uit. Ze is  24 uur per dag te volgen door een klein cameraatje dat ze bij zich draagt. Haar volgers kunnen zo zien wat ze doet. Mae laat zich meeslepen door de kracht van het bedrijf. Het lijkt allemaal prachtig, niets is minder waar. Het contact met haar ouders wordt er niet beter op. Zelfs de vriendschap met Annie loopt niet meer op rolletjes. Mae krijgt valt  voor een  oudere en aantrekkelijk man, Kalden. Ze krijgen al snel een relatie. Het is wel vreemd dat hij nergens binnen de Cirkel te vinden is, wie is toch die Kalden? Waarom zegt hij vervelende dingen over de Cirkel? De ex-vriend van Mae waarschuwt haar dat de Cirkel veel invloed heeft. Maar ze wil niet naar hem luisteren en dit heeft grote gevolgen.

De Cirkel is soms grappig, en erg spannend. Het zet je zeker aan het denken over onze privacy. Is De Cirkel toekomst? Of zitten we er voor een deel al middenin?
De cirkel heeft veel weg van de online bedrijven zoals Google en Facebook.
Lees alles, in dit boeiende boek.

Dave Eggers (1970) is de auteur van de memoir Een hartverscheurend verhaal van duizelingwekkende genialiteit (2000), de roman U zult verstelt staan van onze beweeglijkheid! (2002), de verhalenbundel Hoe hongerig wij zijn (2004) en de biografische autobiografie Wat is de Wat (2006). Eind 2009 verscheen tevens van zijn hand het non-fictieboek Zeitoun en begin 2010 de roman voor alle leeftijden Max (en de Wild Things).

Informatie

Titel        De Cirkel
Auteur    Dave Eggers
ISBN      9789048818631
Uitgeverij  Lebowski

Bestel online knop

 

 

De cirkel
De cirkel
DWDD Boek van de maand - november 2013
Score 3.3 van 5 sterren.
€9,99
Direct beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken
De cirkel
De cirkel
DWDD boek van de maand - november 2013
Score 3.3 van 5 sterren.
€7,30
1 - 8 dagen
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.