De D-app, Gerrit de Moor

D-appLize en Stef beginnen na een leuke vakantie aan hun laatste jaar in het secundair onderwijs. Het zijn dikke vrienden en ze zijn vaak samen. Ze gaan regelmatig ergens iets drinken en daar wordt alleen frisdrank geschonken. Dat voorkomt dat de jongeren aan de drank gaan en ze hebben het erg naar hun zin.

Van mevrouw Ingels, de ICT-lerares, krijgen de laatstejaars van het VSW-instituut te Voorkerke slechts één opdracht: ze hebben een schooljaar de tijd om een smartphone-app te bedenken en te ontwikkelen. De leerlingen vinden het allemaal een leuk idee en gaan enthousiast aan de slag.

Als Stef en Lize samen op stap gaan praten ze hier vaak over. Maar ook over muziek en hun ouders. Ze kunnen het erg goed met elkaar vinden.
Iedereen vindt het erg leuk om aan de app te gaan werken. Alleen Pete doet een beetje vreemd. De leerkrachten en leerlingen weten het ook niet wat er met die jongen is.

Heeft Pete, of Pieter het hoog in zijn bol? Of is er iets anders aan de hand? Lize heeft wel vertrouwen in hem. Stef heeft een andere mening. Maar daar komt hij nog wel achter.
In elk geval wordt het voor Pete een opdracht op leven en dood…

Ik vind De D-app een erg leuk boek. Gerrit schrijft over liefde, vriendschap en hoe je creatief kunt zijn. Het is lekker vlot geschreven. Een aanrader voor jongeren en ook volwassen mensen kunnen het lezen.

Over Gerrit de Moor

Als adolescent ging Gerrit zijn engagement als leider in de jeugdbeweging zo goed als naadloos over in zijn job als opvoeder bij kinderen en jongeren van wie men zegt dat ze gedragsmoeilijkheden en emotionele stoornissen hebben. Voor hem zijn het eerst en vooral kinderen en jongeren die mensen zoeken die in hen geloven.
Gerrit De Moor schreef eerder al non-fictieboeken over opvoeding en onderwijs. Tot zijn tienerdochter vroeg: ”Papa, wanneer ga je eens een boek schrijven dat ik leuk vind?”
‘De D-app’ is Gerrits eerste jeugdboek. Hij haalde zijn inspiratie uit de actuele wereld van jongeren en combineerde dit met de tijdloze thema’s die steeds spelen bij de jeugd.

Informatie

Titel                 De D-app
Auteur          Gerrit de Moor
ISBN              9789491144790
Uitgeverij   Beefcake Publishing

Bestel online knop

 

De D-app
De D-app
Score 4.0 van 5 sterren.
€20,-
Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, maandag in huis
Gratis verzending!
Klik om dit product op bol.com te bekijken

 

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.