De dag dat ik doodging, Tania Bongers

Tania Bongers
Tania Bongers

De strijd van een moeder voor haar ongeboren kind.

De dag dat ik doodging gaat over een jonge vrouw die tijdens haar zwangerschap ontdekt dat ze baarmoederhalskanker heeft. Haar leven staat vanaf dat moment op z’n kop. De reactie van de artsen is eenduidig: checken of er geen uitzaaiingen zijn, de baby aborteren en de baarmoeder met de tumor verwijderen, alleen dan heeft ze een overlevingskans.

Tania weet een ding zeker, ze laat geen abortus plegen. Tania is een van de eerste vrouwen ter wereld is die chemotherapie krijgt tijdens de zwangerschap.

‘ Ik begrijp het ook niet zo goed. Wat ik eet, eet jij ook. Wat ik drink, drink jij ook. Wij delen onze bloedbaan. Dan kan het toch niet anders dat jij ook chemo in je aderen krijgt? Chemo zoekt in je lichaam snel delende cellen en stopt dat proces. Want dat is wat kanker is. Cellen die niet meer ophouden met delen en zich vermenigvuldigen. Een kindje dat in je buik groeit ondergaat ook een snelle deling van cellen, zo word je gemaakt. Valt de chemo jou dan niet aan? Is het goed wat ik doe?’

Moeder en kind vinden na een lange strijd elkaar. Het baby’tje is klein maar beweegt veel. Tania heeft het goed gedaan. Ze heeft gevochten voor haar baby.
De dag dat ik doodging, is eerlijk, lief en emotioneel geschreven. Maar het is geen tranentrekker. Tania heeft gevoel voor humor. Een verhaal met een lach en een traan.

Tania Bongers werkt als internationaal PR-manager in de modewereld. Op een openhartige, inspirerende en luchtige manier beschrijft Tania in De dag dat ik doodging de strijd die ze aanging en de revolutionaire behandeling die ze kreeg.

Informatie

Titel               De dag dat ik doodging
Auteur           Tania Bongers
ISBN             9789048818877
Uitgeverij       Mistral

Bestel online knop

 

 

Eén antwoord op “De dag dat ik doodging, Tania Bongers”

  1. Tjonge, ik wist niet dat dat kon, chemo tijdens zwangerschap. Kennis van ons koos haar kindje, ze overleed vrij snel na de geboorte…

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.