De dag die nooit komt, Oliver Reps

De dag die nooit komtDe rode natuurlijk.’
‘Waarom de rode?’
‘Omdat het geen keuze is.’
‘Hoezo geen keuze? Je kan toch de blauwe kiezen?’
‘Da’s geen keuze. Geen echte.’

We keken naar The Matrix, de sciencefictionfilm met Keanu Reeves, het eerste deel, Polly en ik, op bed, met onze rug tegen kussens, tegen de muur, op mijn kamer, juli vorig jaar. Ze had de film nog nooit gezien en ik wel een keer of vier, vijf. 

Elias is gek van films en van zijn zusje Evi. In een lange slapeloze nacht deelt hij zijn leven met de lezer. Als Evi ernstig ziek wordt, wil Elias er altijd voor haar zijn. Al vanaf haar geboorte zit het meisje in een medische molen. Hij kan hier niet goed mee omgaan.

Elias heeft last van woede aanvallen en doet nare dingen. Dit is zijn manier om zijn gevoelens te uiten over zijn zieke zusje.
Maar dan krijgt Elias een vriendin, Polly. De dames kunnen het ook erg goed met elkaar vinden. Soms vraagt Elias zich af, wat hebben jullie elkaar allemaal te vertellen.

Ook de ouders van Elias mogen haar erg graag. Alles ziet er zonnig uit.
De drie jongeren gaan regelmatig naar een verborgen kreek. Ze gaan daar zwemmen. Zoals Oliver het beschrijft lijkt het wel een sprookje.
Maar het leven is geen sprookje. De lucht is niet altijd blauw. Donkere wolken verstoren hun geluk. Het noodlot heeft andere plannen met de drie jonge mensen voor.
Misschien  moest het zo wel zijn?

 De dag die nooit komt, is betoverend mooi.  Het verhaal nam me mee en liet me niet los. De zinnen zingen, het is lief, ontroerend, een pareltje.

Kijk ook eens  naar dit mooie filmpje.

Meer over de auteur Oliver Reps

Oliver Reps is op zesjarige leeftijd vanuit Duitsland naar Nederland verhuisd. Hij woont met zijn gezin in Amsterdam en is mede-eigenaar van kinderboekwinkel Casperle. De dag die nooit komt is zijn debuut.

Informatie

Titel                 De dag die nooit komt
Auteur            Oliver Reps
ISBN                9789463360388
Uitgeverij      De Harmonie

Bestel online knop

 

De dag die nooit komt
De dag die nooit komt
Score 4.5 van 5 sterren.
€17,50
Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, dinsdag in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.