De dood van Murat Idrissi, Tommy Wieringa

De dood van Murat IdrissiDe veerboot van Tanger naar Algeciras, een felle wind jaagt door de Straat van Gibraltar. In het ruim van het schip, verscholen in de kofferbak van een auto, sterft een jongeman. Met de dode in hun auto rijden twee  jonge Marokkaans – Nederlandse  vrouwen Spanje binnen. Wat als een lichtzinning avontuur begon is hun noodlot geworden.

In De dood van Murat Idrissi gaat het over twee vriendinnen Ilham en Thouraya, op de veerboot van Tanger naar Algeciras, in de zeestraat die we net nog geboren zagen worden. De lezer zit dus al vrij snel op het, op de veerboot en weet verder niet veel over de meisjes.
De dames hebben een Marokkaans-Nederlandse achtergrond. Met een huurauto gaan zij naar Marokko. Op de terugweg  nemen ze een Murat mee in hun kofferbak. Ze hebben zich over laten halen. De dames denken dat het wel goed gaat en dat  ze geen risico lopen. Maar het gaat fout  en dit loopt niet goed af. De titel van het boek verklapt eigenlijk al dat het geen positief einde is. Een dun boekje, maar een groot actueel verhaal. Hoe het afloopt? Lees het in dit bijzonder boek.

Ik vind De dood van Murat Idrissi erg mooi. Een dun boekje, maar een groot onderwerp. Actueel en Tommy kan boeiend schrijven. Een absolute aanrader.

Over de auteur Tommy Wieringa

Tommy Wieringa (1967) is de auteur van onder meer de romans Alles over Tristan (Halewijnprijs), Joe Speedboot (F. Bordewijkprijs), Caesarion (shortlist International impac Dublin Literary Award) en Dit zijn de namen (bekroond met de Libris Literatuurprijs en de publieksprijs Gouden Boekenuil). Essays en beschouwingen van zijn hand verschenen in onder andere de Volkskrant en NRC Handelsblad.  Tommy Wieringa schreef het Boekenweekgeschenk 2014, getiteld Een mooie jonge vrouw. In 2015 verscheen een nieuwe bundel reisverhalen, Honorair Kozak. Het werk van Tommy Wieringa wordt wereldwijd vertaald, onder meer in het Hebreeuws, het Koreaans en het Frans, Duits en Engels.

Informatie

Titel                 De dood van Murat Idrissi
Auteur           Tommy Wieringa
ISBN              9789048836864
Uitgeverij    Hollands Diep

Bestel online knop

 

 

De dood van Murat Idrissi
De dood van Murat Idrissi
Score 3.7 van 5 sterren.
€19,95€7,90
Uiterlijk 1 februari in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken
Ciske de rat trilogie
Ciske de rat trilogie
Score 4.8 van 5 sterren.
€6,99
Uiterlijk 3 februari in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.