De duik, Sjoerd Kuyper

De duikIn Willemstad in Curaçao is een brug: de Pontjesbrug. Het is een oude brug en hij herbergt een geheim: wie onder de brug door zwemt belandt in het verleden.
Roly heeft een Nederlandse moeder en Curaçaose vader. Zijn vader leert hem het geheim van de Pontjesbrug. Maar hij mag dit aan niemand verklappen. Zelfs niet aan zijn liefste vriendin Mila. Roly reist met zijn vader terug in de tijd. Op een avond gaat de vader van Roly alleen weg en komt niet meer terug. De moeder van de jongen is erg boos, ze denkt dat hij haar heeft verlaten. Ze gaat met Roly terug naar Nederland. Maar wie moet Roly’s vader nu redden? Wie haalt hem uit het verleden? Roly ziet maar één uitweg. Hij deelt met Mila het grote geheim.

De duik is een prachtig avonturenboek. Een stukje geschiedenis, liefde, dit nieuwe boek van Sjoerd Kuyper heeft het allemaal. Het boek is prachtig van vormgeving en straalt warmte uit. De illustraties van  Sanne te Loo, die hiervoor speciaal naar Willemstad reisde maken alles nog mooier. In een woord prachtig.

Over Sjoerd Kuyper

Sjoerd Kuyper (Amsterdam, 6 maart 1952) is een Nederlandse schrijver. Hoewel Kuyper ook werk voor volwassenen heeft gemaakt, schrijft hij vooral werk voor kinderen. In 2000 schreef Kuyper in opdracht van de CPNB het kinderboekenweekgeschenk: Eiber!. Van Kuypers boek Het zakmes maakte regisseur Ben Sombogaart een televisieserie en een speelfilm. Kuyper schreef het scenario. Ook zijn jeugdroman De rode zwaan werd verfilmd.

Informatie

Titel             De duik
auteur         Sjoerd Kuyper
Illustraties  Sanne te Loo
ISBN             9789047705840
Uitgeverij    Lemniscaat

Bestel online knop

 

 

De duik
De duik
Winaar van de Vlag & Wimpel (Griffeljury) 2015
Score 4.8 van 5 sterren.
€16,95
Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.