De geboorte van een oma, Rita Spijker

De geboorte van een omaWaar begint een mens? Waar begint een nieuw leven? Bij de geboorte? De samensmelting van een zaadje en een ei? Als een verlangen? Nadat Rita Spijker van haar dochter hoort dat ze oma zal worden, merkt ze dat er iets verandert aan haar dagboeknotities.

Rita schrijft over haar gevoelens. Ze is blij, maar ook bang dat er iets mis zal gaan. Rita,  laat de lezer een kijkje nemen in haar leven. De band met haar dochter wordt nog hechter nu deze zwanger is. Rita neemt ons mee als ze naar haar vriendinnen gaat.  En ze schrijft over haar eigen zwangerschappen en het overlijden van haar tweede kind. En ze heeft het over de rol van moeders, oma’s, zussen en vriendinnen. Een spannende tijd breekt aan voor Rtia. Maar het kleurt ook haar dagen. Zwangerschap en geboorte zijn zo oud als de mensheid. En toch, voor wie het meemaakt bestaat er geen groter wonder. Rita wacht in spanning af wanneer het wondertje er is.

Ik vond De geboorte van een oma een mooi verhaal. Ik kon me niet echt in de gevoelens verplaatsen, omdat ik geen oma ben. Maar nieuw leven is altijd weer een wonder denk ik. En Rita heeft dit met veel gevoel omschreven.

Over Rita Spijker

Rita Spijker debuteerde in 2006 met Kreukherstellend. Haar definitieve door­braak kwam met haar tweede roman Tussen Zussen. Daarna volgden de verha­lenbundel De liefste moeder die ik ooit ken en haar romans Licht op mijn huid en Ver van mij. Naast haar proza bedacht en schreef ze samen met haar dochter Yoko Heiligers het prentenboek Draaf met mij. In oktober 2011 won ze de verhalenwedstrijd van het VPRO-programma Café de Liefde. Rauwe dagen is het autobiografische verhaal over het verlies van haar beide ouders.

Informatie

Titel             De geboorte van een oma
Auteur        Rita Spijker
ISBN            9789460682162
Uitgever     Marmer

Bestel online knop

 

 

De geboorte van een oma
De geboorte van een oma
De geboorte van een oma
Score 4.5 van 5 sterren.
€7,99
Direct beschikbaar
Klik om dit product op bol.com te bekijken
De geboorte van een oma
De geboorte van een oma
Score 4.5 van 5 sterren.
€20,99
Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending!
Klik om dit product op bol.com te bekijken

We zijn benieuwd wat jij ervan vindt, geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.